Δελτίο Τύπου Ιδρύματος "Έλλη Αλεξίου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Κράσι, 30/08/2019

 

 

Το Δημοτικό Ίδρυμα «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» παρουσίασε στο ΠΑΡΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ στην Επισκοπή, το ομώνυμο έργο σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη, υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και με τη συνεργασία και φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής.

 

Το κοινό απόλαυσε τον θαυμάσιο κρητικό λόγο του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε μια εξαιρετική - μοναδική προσέγγιση που επεφύλαξαν ο σκηνοθέτης Τηλέμαχος Μουδατσάκης, οι ηθοποιοί και οι λοιποί συνετελεστές.

 

Πριν την έναρξη του έργου, ο Τηλέμαχος Μουδατσάκης Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Σκηνοθέτης και Συγγραφέας, εκ μέρους της Διοίκησης του θεάτρου των "Vivi" απένειμε στην Ελένη Μαραγκάκη, Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», την τιμητική διάκριση «ασημένιος φωστήρας» μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του θεάτρου των "Vivi" και σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού Ίδρυσης του. Την διάκριση απένειμε για την εικοσαετή συνεισφορά της Ελένης Μαραγκάκη για την προαγωγή του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Η Ελένη Μαραγκάκη είναι Πολιτισμολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Δημόσια Ιστορία και υπηρετεί τα συγκεκριμένα πεδία από θέσεις ευθύνης διοίκησης, από το 1999. Συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση της πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου και στον σχεδιασμό τοπικών πολιτικών. Είναι εμψυχώτρια και συντονίστρια σχεδίων και προγραμμάτων ERASMUS+ εθελοντικά προς τις συλλογικότητες αλλά και προς άτυπες ομάδες νέων, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο συμμετέχοντας στον πολιτιστικό διάλογο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μετά μελέτη που εκπόνησε και πρόταση προς τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου συστήθηκε το ΚΟΙΠΟΔΙ (Κοινωνικό Οικο Πολιτιστικό Δίκτυο Φορέων Δήμου Χερσονήσου) (2011). Είναι η μία εκ των δύο συγγραφέων της Χάρτας Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου (2012) που υιοθετήθηκε ως πανελλήνια καλή πρακτική από τους Δήμους της χώρας. Είναι ιδρυτικό μέλος οργανισμών όπως η YOUTHNET HELLAS κ.α.