Νέα συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου για πρακτική άσκηση και εργασία στη Γερμανία τη χειμερινή περίοδο 2017-2018

O Δήμος Χερσονήσου, ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με το Δήμο Binz, Επαρχίας Δυτικής Πομερανίας-Ρύγκεν του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου Μεκλεμβούργου. Η εν λόγω συνεργασία αφορά στη δυνατότητα πρακτικής άσκησης ή εργασίας νέων από την Ελλάδα, στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου Νοεμβρίου 2017 – Απριλίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή του Ρύγκεν.

 

Η «Διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των Δήμων Χερσονήσου και Binz», πραγματοποιείται μετά από την πρόταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που ήδη συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Rostock, στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα στα ξενοδοχειακά. Φορέας υλοποίησης είναι η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο, τις δράσεις της για την ανάπτυξη και προώθηση της απασχόλησης στο εξωτερικό.

 

Τα οφέλη που δημιουργούνται μέσα από αυτή τη συνεργασία είναι πολλά, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης και αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό η εποχιακή ανεργία που πλήττει κυρίως τις τουριστικές περιοχές. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη γλώσσα μιας ξένης χώρας ενώ παράλληλα αποκτούν εργασιακή εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2897340231 & 2897340239.

Αρχεία