ΚΟΙΠΟΔΙ Χερσονήσου - Με δύο διακρατικά προγράμματα για τον πολιτισμό και τη μετανάστευση ξεκινά η νέα χρονιά στο ΚΟΙΠΟΔΙ

 

 

Δυναμικά ξεκινά η νέα χρονιά για τους φορείς που απαρτίζουν το Κοινωνικό Οικο Πολιτιστικό Δίκτυο [ΚΟΙΠΟΔΙ] των σχετικών φορέων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χερσονήσου, αφού εγκρίθηκαν τα δύο διακρατικά προγράμματα χρηματοδότησης δράσεων που διεκδίκησε.

 

Ειδικότερα, το ΚΟΙΠΟΔΙ συμμετέχει σε διακρατική στρατηγική σύμπραξη με αντίστοιχους φορείς από την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία, για την υλοποίηση ενός διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Τέχνη για κάθε Ηλικία». Το πρόγραμμα έχει στο επίκεντρο τις καλές τέχνες και τον πολιτισμό μέσω της άτυπης μάθησης των ενηλίκων που στη συγκεκριμένη περίπτωση συμμετέχουν σε τμήματα ζωγραφικής των συλλόγων που συμμετέχουν στη σύνθεση του ΚΟΙΠΟΔΙ.

 

Καθώς το ΚΟΙΠΟΔΙ αποτελεί τον φορέα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη στρατηγική σύμπραξη, είναι μεγάλη η σπουδαιότητα του ρόλου του στην ανάδειξη του πολιτισμού μας και στην οργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης που θα υλοποιηθεί στην Κρήτη αλλά και στην οργάνωση αποστολής αντιπροσωπειών στις εκπαιδευτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν στις άλλες  χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο μινωικός πολιτισμός θα αναδειχθεί μέσα από δράσεις καλλιτεχνικές αλλά και από τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία αναγνωρισμένων επιστημόνων και άλλων. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ .

 

Το δεύτερο διακρατικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το ΚΟΙΠΟΔΙ με τη συνεργασία αντίστοιχων φορέων από την Σουηδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Πολωνία, θα φέρει 60 νέους μαζί σε ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην Ιταλία, με σκοπό να αναλύσουν το μεταναστευτικό ζήτημα στον τόπο τους αλλά και να εκφράσουν την προσωπική τους θέση και την εμπειρία τους μέσα στις δράσεις διαλόγου που θα αναπτυχθούν. Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο: «Μετανάστευση στην Ευρώπη, κράτη χωρίς σύνορα» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα ERASMUS+

 

Το ΚΟΙΠΟΔΙ αποτελεί δίκτυο φορέων, έναν συλλογικό φορέα που έχει συσταθεί από κοινωνικούς, πολιτιστικούς και οικολογικούς φορείς που εδρεύουν στον Δήμο Χερσονήσου.

 

Σκοπός του είναι να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από δράσεις και προγράμματα για τον πολιτισμό, την κοινωνία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την οικονομία, τον τουρισμό, τη Δια Βίου Μάθηση και τον εθελοντισμό.

 

Το ΚΟΙΠΟΔΙ είναι βασικό μέλος – μέτοχος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ «ΠΛΟΗΓΟΣ» και συνεργάζεται στενά με τοπικούς φορείς και τον Δήμο Χερσονήσου.

 

Ξεκίνησε τη δράση του το 2014 και έως σήμερα έχει υλοποιήσει κεντρικές δράσεις, πάντα σε συνεννόηση με τους Συλλόγους μέλη του, σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργατικότητας και κατανόησης της έννοιας της κοινωνίας του Δήμου Χερσονήσου ενώ συνεργάζεται στενά με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Χερσονήσου και αντίστοιχους φορείς σε όλον τον κόσμο.

 

 

Πληροφορίες:

Γιάννης Κομονταχάκης (Πρόεδρος) 6974883401