Μήνυμα Δημάρχου για Nέα Σχολική Χρονιά

Με την έλευση του μήνα Σεπτέμβρη ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Φτερουγίσματα και άγχος για τους νέους μαθητές, εμπειρία και χαρά για τους μεγαλύτερους αλλά πάνω από όλα συνειδητοποίηση του σημαντικού θεσμού του σχολείου από όλους όσους εμπλέκονται σε αυτόν, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και κυρίως μαθητές, οι οποίοι άλλωστε είναι και οι κατεξοχήν πρωταγωνιστές.

Το σχολείο αποτελούσε ανέκαθεν το μοναδικό δρόμο προς τη γνώση, την καλλιέργεια της ψυχής και της προσωπικότητας των ανθρώπων καθώς και της υλοποίησης των προσδοκιών και των ονείρων για την πρόοδο όλων των λαών. Απαιτεί ευαισθησία, σεβασμό και κυρίως μεγάλη προσπάθεια για να αποδώσει με ασφάλεια τους καρπούς του.

Μέσα από αυτό το σκεπτικό και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευθύνη που μου αναλογεί ως δήμαρχος της περιοχής μας, δεσμεύομαι να στηρίξω με τους συνεργάτες μου, υλικά και ηθικά  κάθε προσπάθεια προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιφέρειάς μας και πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δήμου μας,

Εύχομαι λοιπόν, αρχικά στους μαθητές μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και ακολούθως στους εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες δύναμη, υπομονή και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.