Προβολή της ταινίας "Ο Τοίχος με τα Χρώματα" και βράβευση των συντελεστών

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

«Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ»


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η προβολή της βραβευμένης μαθητικής ταινίας μικρού μήκους «Ο Τοίχος με τα Χρώματα» που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι.

 

Η ταινία απέσπασε τιμητική διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία».


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ν. Γιαλιτάκης,  οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου κ. Ι. Μαστοράκης,  Ν. Σταυρουλάκης, ο κ. Γ. Ζαχαριουδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Α. Κλινάκης και άλλοι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης στο χαιρετισμό του συνεχάρη τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Κουτσογιάννη και Χριστίνα Κάνδηλα, το σχολείο και τους μαθητές για την πρωτοβουλία αυτή να διοχετεύσουν τις κοινωνικές ανησυχίες των παιδιών σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου δημιουργικό δρώμενο.

 

Η ταινία θέτει το ερώτημα :Τι θα ζωγράφιζε ένα εντεκάχρονο παιδί αν του ζητούσαμε να σχεδιάσει τον κόσμο γύρω του μέσα από 6 έννοιες που ακούει κάθε μέρα, όπως η εξάρτηση, ο καταναλωτισμός, η οικογενειακή βία, η φτώχεια, ο οπαδισμός και ο φυλετικός ρατσισμός;

 

Τις φορτωμένες με κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, συναισθηματικό,πολιτικό δυναμικό έννοιες, που καθιστούν δύσκολη ίσως και εχθρική τη συνύπαρξη των ανθρώπων,  ψηλάφισαν  οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Αγγελικής Κουτσογιάννη και Χριστίνας Κάνδηλα και δημιούργησαν ένα καλλιτεχνικό  προϊόν με τίτλο «Ο τοίχος με τα χρώματα».

 

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, απένειμε το Τιμητικό δίπλωμα του Δήμου Χερσονήσου στις δασκάλες της ΣΤ’ Τάξης, στους μαθητές, στο Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μπορείτε να δείτε την ταινία «Ο Τοίχος με τα Χρώματα» κάνοντας κλικ εδώ

 

http://www.youtube.com/watch?v=pemnXng9blE