ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΣΙΘΙΩΤΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Χερσονήσου και η διεθνής κοινότητα των νεοελληνιστών έχασαν πριν από λίγες μέρες έναν από τους διακεκριμένους εκπροσώπους των, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο και πρόεδρο της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών των Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων (Société d’études néo-helléniques-SEN), Μιχάλη Λασιθιωτάκη.

Ο Μιχάλης Λασιθιωτάκης, απόφοιτος της École Normale (Παρίσι), σπούδασε κλασική φιλολογία στη Σορβόνη και το 1985 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της νεοελληνικής φιλολογίας στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Paris IV, Sorbonne).

Στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών δίδασκε από το 1988, αρχικά ως επίκουρος καθηγητής, από το 2011 ως τακτικός καθηγητής, ενώ από το 2001 κατείχε την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Ασχολήθηκε με την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, τη σχέση ορθοδοξίας και καθολικισμού, τη ρητορική και την εκδοτική, ειδικότερα με πρώιμα νεοελληνικά κείμενα (12ος-17ος αι.), έργα της Κρητικής Αναγέννησης, της Κύπρου και της Ρόδου, καθώς και με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Δήμος Χερσονήσου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης απέστειλε επικήδειο αίνο για να αναγνωστεί στην τελετή.

Περισσότερα στοιχεία για τον Μιχάλη Λασιθιωτάκη

http://de.wikipedia.org/wiki/Michel_Lassithiotakis