Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία

Χερσόνησος, 4 Φεβρουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ:   Με επιτυχία συνεχίζονται οι Δράσεις Φιλαναγνωσίας στα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 από το Τμήμα Πολιτισμού Παιδείας Νεολαίας του Δήμου Χερσονήσου, δύο παράλληλες δράσεις για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, στο Δημοτικό Σχολείο Ανάληψης.

 

Οι δράσεις οργανώθηκαν με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και της Δ/νσης του Σχολείου, μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος ενώ συμμετείχαν σε αυτές, σαράντα παιδιά.

 

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τη φιλαναγνωσία και να δώσουν τον δικό τους ορισμό καθώς και να εκφράσουν τη σχέση τους με εξωσχολικά βιβλία αλλά και τα βιβλία γενικότερα.

 

Είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις γνώσεις που παίρνουν από τα βιβλία, για τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας που συναντούν στις σελίδες τους καθώς και για το πώς το διάβασμα διεγείρει τη φαντασία τους.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά άκουσαν από τις συντονίστριες μια ιστορία για τη διαφορετικότητα ενώ στη συνέχεια ζωγράφισαν, έπαιξαν και συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες με αφορμή την ιστορία αυτή.

 

Οι Δράσεις Φιλαναγνωσίας συνεχίζονται από το Τμήμα Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας με τη συνεργασία των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη οργανώνονται ήδη οι πρώτες επισκέψεις από το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λιμ. Χερσονήσου.

 

Τηλ για πληροφορίες : 2813404614 Μαρία Παπαδάκη, Ελένη Μαραγκάκη