Συμμετοχή Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη στο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ

Χερσόνησος, 2 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη στο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον»

Στο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον» που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 3 και αύριο Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου  2012 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Aldemar Knossos Royal στη Χερσόνησο από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετείχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης. Στην τελετή έναρξης του φόρουμ χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Vladimir Chkhikvishvili, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Ομιλίες απηύθυναν ο Ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, ο κ. Γεώργιος Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ο κ. Yury Barzykin, Αντιπρόεδρος του Russian Union of Tour Industry και η κ. Maya Lomidze, Εκτελεστική Διευθύντρια της Ένωσης Ρώσων Tour Operators.

 

Το Φόρουμ αποτελεί μια στρατηγική συνάντηση ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων με τη συμμετοχή μιας επιλεγμένης ομάδας από tour operators της Ρωσίας – θεσμικών παραγόντων της Ελλάδας – Ελλήνων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων και πρόκειται για μια έκφραση συλλογικής βούλησης για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο νησί μας όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και τοποθετήσεις για τη στρατηγική ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού και δικτύωση των επιχειρηματιών.


Ο κ. Δοξαστάκης στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του φόρουμ και τους ευχαρίστησε για την επιλογή του Δήμου Χερσονήσου ως τόπο διεξαγωγής του και τόνισε τη σημασία της ρωσικής αγοράς για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

 

Ανέφερε, ότι ο Δήμος Χερσονήσου έχει καταρτίσει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, με απώτερους στόχους την αναδιάρθρωση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου http://www.hrcc.gr