Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Οδικές Προσβάσεις Μαλίων»

Χερσόνησος, 28 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Οδικές Προσβάσεις Μαλίων»

Υπογράφεται αύριο 29/11/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 στα γραφεία της ΕΥΔΕ – ΒΟΑΚ η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Οδικές Προσβάσεις Μαλίων» , προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, με την ανάδοχο εταιρία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

 

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή των υπολειπόμενων παράλληλων έργων του ΒΟΑΚ, την η προσωρινή σύνδεση των Μαλίων με την αρτηρία στην περιοχή της επαρχιακής οδού προς Κράσι, την κατασκευή των κλάδων εισόδου & εξόδου, τη διευθέτηση του ρέματος Χαμόπρινας, καθώς και την αντιολισθητική στρώση, τα ηχοπετάσματα και την σήμανση.  

 

Συγκεκριμένα τα έργα που θα κατασκευασθούν με την εργολαβία «Οδικές Προσβάσεις Μαλίων» είναι τα παρακάτω:

  1. Πλήρης κατασκευή των κλάδων εισόδου & εξόδου της αρτηρίας για τη δημιουργία των προσβάσεων Μαλίων
  2. Τεχνικό διευθέτησης ρέματος Χαμόπρινας (ανοικτός και κλειστός αγωγός για τη διέλευση των ραμπών, κλειστός οχετός ομβρίων Μαλίων)
  3. Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις προσβάσεις και στο συνδετήριο Μαλίων
  4. Κατασκευή αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα, ηχοπετάσματα και σήμανσης

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των προσβάσεων θα εξασφαλισθεί η  σύνδεση της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων με τη σημαντική αρτηρία του ΒΟΑΚ «Σταλίδα – Όρια Νομού Λασιθίου», θα γίνουν σημαντικά έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων. Επίσης οι Τοπικές Κοινότητες Κρασίου και Κεράς αλλά και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου θα αποκτήσουν ευκολότερη και συντομότερη πρόσβαση με τον ΒΟΑΚ.»