Υπογραφή Υπομνήματος Συνεργασίας μεταξύ Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Χερσονήσου

 

 

 

Χερσόνησος, 11 Δεκεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Υπογραφή Υπομνήματος Συνεργασίας μεταξύ Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Χερσονήσου

 

Υπεγράφη χθες, Δευτέρα 10/12/2012 υπόμνημα συνεργασίας (Memorandum of understanding) μεταξύ του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου για τη συνεργασία τους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου Covenant Capacity: «Ανάπτυξη των ικανοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση Τοπικών Ενεργειακών και Κλιματικών δράσεων - Από τον σχεδιασμό ως την δράση και την παρακολούθηση»[1], για την κατάρτιση Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας, σε συνέχεια της υπογραφής του «Συμφώνου των Δημάρχων». 

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Δήμος Χερσονήσου αποτελεί ένα δυναμικό και εξωστρεφή Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και σε επίπεδο Κρήτης, το σημαντικότερο και το πλέον γνωστό τουριστικό θέρετρο. Η δημοτική Αρχή έχει ως πολιτική και επιδίωξή της τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή, έχει εκπονήσει ήδη πλήρες και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΒΙώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΒΙ.Τ.Α) για να καταστήσουμε την πόλη μας ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και διαφοροποιημένο τουριστικό προορισμό.


Ο Δήμος μας, προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, από το 2011, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει στο "Σύμφωνο των Δημάρχων", που αποτελεί την  κυριότερη Ευρωπαϊκή κίνηση, στην οποία συμμετέχουν Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές.


Βασικός μας στόχος είναι, μετά την έγκριση του ΣΔΒΕ (Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας), από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του με την ενεργοποίηση και εμπλοκή των Τοπικών Φορέων, ώστε να πετύχουμε τις δράσεις που θέτει, για την προστασία του περιβάλλοντος.»