Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ανισόπεδος Κόμβος Μοχού»

Χερσόνησος, 23 Μαρτίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ανισόπεδος Κόμβος Μοχού»

 

Μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση στην κυκλοφορία της «Παράκαμψης Μαλίων»  (Σταλίδα – Όρια Νομού Λασιθίου) τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων, πολύ σύντομα η  ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ και οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΥΜΕΔΙ, αφού ολοκληρώσουν τις κατά νόμο διαδικασίες και τις τεχνικές μελέτες, θα προτείνουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο «Ανισόπεδος Κόμβος Μοχού», προϋπολογισμού    3 εκατ. Ευρώ.

Ήδη έχουν ελεγθεί οι μελέτες οδοποιίας και τεχνικού του εν λόγω έργου, το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη ομβρίων και θα προχωρήσει η οριστική έγκριση των μελετών του έργου.

Τονίζεται, ότι στις 24 Απριλίου 2012 θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου «Οδικές προσβάσεις Μαλίων», προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα επιτρέψει τη σύνδεση των Μαλίων, του Κρασίου και Οροπεδίου Λασιθίου με το ΒΟΑΚ.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Αισθάνομαι ευτυχής, γιατί οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν από το Δήμο, την ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ και τη Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μαρία Σκραφνάκη είχαν θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα. Οι υποδομές των μεταφορών του Δήμου βελτιώνονται τα μέγιστα, με άμεσο αποτέλεσμα την ασφάλεια των πολιτών, την ταχύτητα στις μετακινήσεις και την ανακούφιση των τουριστικών περιοχών του Δήμου μας.

Ακόμη, τα έργα αυτά βοηθούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμμου και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας, ότι πολύ σύντομα ο ανάδοχος του έργου «Γούρνες-Χερσόνησος», προϋπολογισμού 80 εκατ. Ευρώ θα υπογράψει τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου και θα ξεκινήσει εργασίες. Αυτό το έργο θα επιφέρει νέες συνθήκες ανάπτυξης και λειτουργίας του Δήμου μας.»