Συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου με το Προεδρείο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Χερσόνησος, 11 Ιουλίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου με το Προεδρείο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»


Στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου επισκέφτηκε το προεδρείο της Ένωσης «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για συζήτηση και εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους.

 

Συγκεκριμένα στη συνάντηση από την πλευρά της Ένωσης συμμετείχαν οι Μανώλης Ζερβάκης, Πρόεδρος, Γεώργιος Δανελάκης, Αντιπρόεδρος και Σόνια Λατσούδη, Γενική Γραμματέας και έθεσαν τα εξής προβλήματα:

  • - Αντιμετώπιση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος στις κεντρικές αρτηρίες της παράκτιας τουριστικής ζώνης του Δήμου
  • - Ορθολογική χρήση των ακτών
  • - Ζητήματα δημοτικού φωτισμού
  • - Eπίλυση του σοβαρού προβλήματος με τα τετράτροχα οχήματα
  • - Παραοικονομία και παραεμπόριο
  • - Εξεύρεση τρόπων επιβίωσης των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, υποστήριξη με συγκεκριμένα  μέτρα από πλευράς Πολιτείας των μικρών ξενοδοχείων.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου έδωσε σαφείς απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα και ζήτησε από την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων, την κατάθεση προτάσεων για το σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.

 

Αναφέρθηκε επίσης στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΒΙ.Τ.Α.) που έχει εκπονήσει ο Δήμος και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

 

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ιωάννης Μαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κ. Ιωάννης Ζαχαριουδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος.