ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ DREXEL ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Χερσόνησος,  20 Ιουλίου 2012

 

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Drexel της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών στο  Δήμο Χερσονήσου


Το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Ζαχαριουδάκη επισκέφτηκαν στα πλαίσια του φετινού εκπαιδευτικού ταξιδιού τους, που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο από 29 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel της Φιλαδέλφειας συνοδευόμενοι από την κ. Μαρία Χναράκη Διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και τον κ. Θεόδωρο Κατερινάκη, Βοηθό Καθηγητή στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών.

 

Κατά την επίσκεψη οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα όσον αφορά την παρουσία του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Σχέδιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης που εφαρμόζει ο Δήμος. Έγινε διαλογική συζήτηση για τα προβλήματα, την ιεράρχησή τους και τις προτεραιότητες που θέτει η Δημοτική Αρχή για την επίλυσή τους.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης  δήλωσε: «Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές είναι πολύ εντυπωσιασμένοι από την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τη φιλοξενία στην Κρήτη. Η διοργάνωση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προβολή του Δήμου Χερσονήσου ως προορισμού για πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ταξίδια. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο.»