Συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού στη Στοκχόλμη

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των επισκεπτών στην τουριστική έκθεση “Grekland Panorama 2015”, που αφορά αποκλειστικά στον τουριστικό προορισμό Ελλάδα και διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη. Συγκεκριμένα, συνολικά 10.890 επισκέπτες –υπερδιπλάσιος αριθμός από πέρυσι- επισκέφθηκαν τα ελληνικά περίπτερα τις δύο ημέρες (13-15 Φεβρουαρίου) που διήρκεσε η έκθεση.

Ο Δήμος Χερσονήσου, που στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχε με κοινό περίπτερο με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη, τον ειδικό σύμβουλο, κ. Μηνά Λιαπάκη και την κ. Μόνικα Λεγάκη, (υπήκοο Σουηδίας, εκπρόσωπο τουριστικού πρακτορείου που δραστηριοποιείται στο Δήμο Χερσονήσου) μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος, κ. Μουντράκης «λάβαμε ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για την ερχόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, αύξηση της τάξης 10%-12%. Υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και στοχευμένες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και σκανδιναβούς δημοσιογράφους, τις δύο πρώτες ημέρες, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας να τους φιλοξενήσουμε το καλοκαίρι και να τους «ξεναγήσουμε» στον δήμο Χερσονήσου, έναν μεγάλο και νέο, στην ουσία, προορισμό, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Σκοπός μας ήταν να ενημερωθούν οι τουριστικοί πράκτορες για τις καινούριες, εναλλακτικές επιλογές που έχει πλέον ο επισκέπτης της περιοχής μας και για το πλουσιότερο τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε, με υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές υποδομές και με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Στο μείζον αυτό τουριστικό γεγονός υπήρχαν περίπτερα όλων των μεγάλων σκανδιναβικών ταξιδιωτικών πρακτορείων, όπου οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να κλείνουν απευθείας τουριστικά πακέτα για την χώρα μας. Παράλληλα με την έκθεση είχε προβλεφθεί από τους διοργανωτές, αλλά και από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας που συμμετείχαν, ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που περιλάμβανε ποικιλία από δρώμενα: από διαδραστικές επιδείξεις μαγειρικής, σεμινάρια, διαγωνισμούς, θεματικό πάρκο για τα παιδιά, παραστάσεις, αναπαράσταση κρητικού γάμου, μέχρι δώρα και ταξιδιωτικές προσφορές.

«Τα πανέμορφα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να είναι και φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Σουηδών ταξιδιωτών, όπως η Σάμος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κάρπαθος, αλλά με πρωταγωνιστές σταθερά την Κρήτη και τη Ρόδο», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. «Τα στοιχεία που μας κάνουν δημοφιλείς είναι η γαστρονομία μας, η φιλική διάθεση και η κουλτούρα των ντόπιων, καθώς και η ασφάλεια που νιώθουν στη χώρα μας», συνέχισε.

Με τη μεγάλη έκθεση στη Στοκχόλμη  ολοκληρώθηκε η πρώτη στοχευμένη σειρά επισκέψεων αντιπροσωπείας του Δήμου Χερσονήσου σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε παρουσία εκπροσώπων του Δήμου σε αντίστοιχες διοργανώσεις στο Ισραήλ και στο Βέλγιο και ακολουθούν άμεσα οι εκθέσεις στη Σερβία και στη Δανία.