Εγκρίθηκε ομόφωνα το έμβλημα του Δήμου Χερσονήσου

Ομόφωνα εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή η χρήση του εμβλήματος του Δήμου Χερσονήσου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Τοπωνυμιών στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης. Σημειώνεται ότι και η απόφαση (με αρ. 179/2013) του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου σχετικά με το θέμα ήταν ομόφωνη.

Το λογότυπο του Δήμου Χερσονήσου έχει κυκλικό σχήμα και αναγράφονται με κεφαλαία οι λέξεις: Δήμος Χερσονήσου. Εντός αυτού βρίσκονται τέσσερα όμοια σύνθετα σχήματα, τα οποία συμβολίζουν τις τέσσερις (4) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και τα οποία διαφέρουν ως προς το χρώμα (πράσινο, ερυθρό, κυανό και κίτρινο) και τη θέση τοποθέτησής τους. Τα γράμματα αυτά είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε εντός του κυκλικού δίσκου να σχηματίζεται το γράμμα Χ, το οποίο είναι και το αρχικό γράμμα του Δήμου. Επίσης, εντός του κυκλικού δίσκου βρίσκεται ένα έμβλημα κυανής απόχρωσης σε σύμπλεγμα, που απεικονίζει ένα κρητικό γεράκι και ένα δελφίνι, ενδημικά είδη της περιοχής, τα οποία υποδηλώνουν το διττό χαρακτήρα του Δήμου, τον ορεινό και τον παράκτιο, ενώ στη φτερούγα του γερακιού απεικονίζεται η ελληνική σημαία.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε: «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια το συντοπίτη μας, καταξιωμένο καλλιτέχνη και γραφίστα, Ρουσσέτο Παναγιωτάκη που διέθεσε αφιλοκερδώς το χρόνο του και με πολύ μεράκι και την ευγένεια που τον διακρίνει προσέφερε στο Δήμο μας τις υπηρεσίες του και μετά από καιρό, φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.»