Mε επιτυχία η 6η τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SMILE

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διακρατική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Βιώσιμη Κινητικότητα και η έκτη (6η) τεχνική συνάντηση που διοργάνωσε και φιλοξένησε ο Δήμος Χερσονήσου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο “FirSt and last Mile Intermodal mobiLity in congested urban arEas of Adrion Region” («Πρώτο και Τελευταίο μίλι διατροπικής κινητικότητας σε αστικές περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση της περιοχής της Αδριατικής») με ακρωνύμιο: SMILE, από 8 - 10 Οκτωβρίου στη Χερσόνησο.

 

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία, τα προβλήματα και την αξιολόγηση των μεθοδολογιών ανάπτυξης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τα σχέδια και τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

 

Τις εργασίες της τεχνικής συνάντησης άνοιξε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης κ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, ο οποίος και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Στην συνάντηση μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η μέχρι σήμερα πορεία και οι επόμενες ενέργειες για τα πέντε πακέτα εργασίας του έργου, καθώς και ο χρονοπρογραμματισμός των επόμενων συναντήσεων.

 

Την τελευταία μέρα των εργασιών οι εταίροι επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας και το Κράσι.

 

Το έργο SMILE υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Adriatic-Ionian Programme INTERREG V-B Transnational 2014-2020 και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των φορέων χάραξης πολιτικής των αστικών περιοχών της Αδριατικής και του Ιονίου μέσω της εφαρμογής σεναρίων κινητικότητας και ενός κοινού διακρατικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) σε συγκεκριμένες τοπικές καταστάσεις.

 

Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους έντεκα (11) εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος SMILE (ο μοναδικός από την Ελλάδα), με εταίρους από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Σερβία, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.290.415,45 € και ο προϋπολογισμός για το Δήμο Χερσονήσου είναι 113.490,00 €. Επικεφαλής εταίρος είναι το Regional Development Centre Koper, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το 15% των δαπανών καλύπτεται από εθνικούς πόρους.