Γενικός Γραμματέας

 

Μιχαήλ  Καρακατσάνης του Γεωργίου


 

Αξιωματικός (ε.α) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πτυχιούχος Μετεωρολόγος-Προγνώστης.

Πτυχιούχος Ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού – Τμήμα Ευρ. Πολιτισμού ΕΑΠ.

Απόφοιτος του National Weather Center των Η.Π.Α.

Μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, καθώς και του International Association of Broadcast Meteorology (IABM) - του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (W.M.O).

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης της ειδικότητάς του σε  Πολεμικά Αεροδρόμια και στην Εθνική Μετεωρολογική  Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ).

Έχει υπηρετήσει επίσης σε Επιτελικές θέσεις στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (Διεύθυνση Μεταθέσεων Προσωπικού), στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΓΑ/ΓΕΑ), καθώς και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  (Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού Άμυνας ως σύμβουλος-επιτελής του Υπουργού σε θέματα Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας).

Επίσης υπηρέτησε σε διπλωματική θέση (Β. Ακόλουθος Άμυνας) στο Στρατιωτικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη (Ιταλία) και στη Βέρνη (Ελβετία).

Επίσης, είναι απόφοιτος  της Σχολής Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της Διακλαδικής Σχολής Ειδικών  Όπλων του  ΓΕΕΘΑ, της Διακλαδικής Σχολής Προγραμματιστών Υ/Η, της Σχολής Πυρηνικού και Βιοχημικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, της Σχολής Ξένων Γλωσσών του ΓΕΑ και της Σχολής Επιτελών του ΝΑΤΟ (NATO SCHOOL Oberammergau-Germany).

Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια του βαθμού του και με διαμνημoνεύσεις των Σχολών Πολέμου, Πυρηνικού και Βιοχημικού Πολέμου, Ειδικών Όπλων και Επιτελών Αξιωματικών NATO.

Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.