Οι παραλίες του Λιμένα Χερσονήσου

 

Ξεκινώντας από Ανατολικά, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την παραλία Δρέπανος του ξενοδοχείου ΝΑΝΑ η οποία έχει βραβευτεί και με τη γαλάζια σημαία. Πρόκειται για αμμουδερή και προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους παραλία.

 

Δίπλα σε αυτή βρίσκεται μία μικρότερη ακτή επίσης αμμώδης, με κρύα νερά λόγω των πηγών παγωμένου νερού που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Προχωρώντας δυτικότερα, στην περιοχή που βρίσκεται το μουσείο «Λυχνοστάτης» βρίσκονται διάφορες μικρές παραλίες με βότσαλα.

 

Η επόμενη παραλία είναι αυτή του υδάτινου πάρκου Star Beach.

 

Στην περιοχή του ξενοδοχείου Silva Maris βρίσκονται επίσης πολλές μικρές παραλίες, μία από τις οποίες, δυτικά του ξενοδοχείου έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

 

Ανατολικότερα βρίσκεται η παραλία ανατολικά του λιμανιού, που βρίσκεται μπροστά από το κέντρο διασκέδασης New York.

 

Η κεντρική και μεγαλύτερη παραλία της Χερσονήσου εκτείνεται μέχρι το ξενοδοχείο Creta Maris και διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπόρ.

 

Αμέσως ανατολικότερα βρίσκονται διάφορες αμμουδερές παραλίες που η μία διαδέχεται την άλλη και ονομάζονται «Τα Λιμανάκια».

 

Ακολουθεί η παραλία των γυμνιστών με λίγη άμμο και ένα πλάτωμα με βράχια.

 

Λίγο δυτικότερα, στην περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, βρίσκονται 3 παραλίες που έχουν βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία: αυτή του ξενοδοχείου Annabelle village, στη θέση «Παναγία», «Ρύζι» , του ξενοδοχείου Knossos Royal village και των ξενοδοχείων Royal Mare village και Cretan village.

 

Ιστοσελίδα: http://www.eepf.gr/BlueFlags_02_2008.htm