Ρεματιά Φαραγγούλι

 

Βρίσκεται νότια του οικισμού των Γωνιών, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου. Η είσοδος του προσεγγίζεται με αγροτικό δρόμο, με καλή κατάσταση οδοστρώματος, ο οποίος διέρχεται μέσα από περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες.

 

Η ρεματιά στην βόρεια είσοδο της έχει στενό πέρασμα, με πυκνή δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση, που αποτελείται από πρίνο, λιόπρινο, ασπάλαθο, σπάρτο, βάτο, αστύρακα και φρυγανώδη βλάστηση, που συνίσταται από αγκαραθιά, φασκομηλιά, αστοιβίδα κλπ. Όσο προχωρούμε στη ρεματιά η πυκνότητα της βλάστησης ελαττώνεται, εξακολουθεί όμως να παρουσιάζει ενδιαφέρον.

 

Στην βόρεια είσοδο της ρεματιάς τα πρανή είναι χαμηλά, η κοίτη στενή και εκατέρωθεν των πρανών υπάρχουν γεωργικές καλλιέργειες. Όσο προχωρούμε νότια, η κλίση της κοίτης αυξάνει και τα πρανή γίνονται απότομα και με μεγάλο ύψος. Οι γεωλογικοί σχηματισμοί εδώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, με εμφανές το σχηματισμό των διαφόρων πετρωμάτων.

 

Η ρεματιά ξεκινά από υψόμετρο 300 μ. και φθάνει στη θέση «Στόλους» σε υψόμετρο 550 περίπου μέτρα. Το συνολικό μήκος της ρεματιάς είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα και καταλήγει στη θέση «Στόλους», όπου υπάρχουν γεωργικές καλλιέργειες, αλλά και εξοχικές κατοικίες. Το τοπίο είναι πανοραμικό.

 

Η ρεματιά διασχίζεται σχετικά εύκολα με μονοπάτι μέσα από την κοίτη, εκτός από ορισμένα σημεία όπου η θαμνώδης βλάστηση είναι πολύ πυκνή.