«Η ΓΚΟΛΦΩ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΒΑΘΕΙΑ

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου 2022» σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Βάθειας «Ο Νίρος» και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου, παρουσιάζουν την Παρασκευή 15 Ιουλίου, το έργο «Η Γκόλφω τση Κρήτης» από τη «Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου».

Μια κωμωδία του βουνού και της στάνης που αποτελείται από 1240 μαντινάδες σε κρητική διάλεκτο. Όλο το έργο αποδίδεται με δεκαπεντασύλλαβο στίχο και η υπόθεση είναι η δύσκολη επιλογή της Γκόλφως ή της Σταυρούλας από το πρωτοπαλίκαρο Τάσο. Ποιο θα είναι το τέλος; Με ποια θα γίνει ο ξακουστός γάμος; Χαμός… Λύρες, λαούτα συνοδεύουν την παράσταση που φέρνει γέλιο μέχρι δακρύων.

Τίποτα δυσνόητο, τίποτα ακαταλαβίστικo… καμιά χυδαιολογία... Χοροί κρητικοί ντύνουν τους ήρωες και δημιουργούν την απόλυτη διασκέδαση στον κόσμο.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

 

Παίζουν:

Ελπίδα Κοντοσιώζιου

Ελευθέρια Παπαδημητρίου

Αντρέας Νόνογλου

Μάριος Λιαπάκης

Αργυρώ Γκιαουράκη

Άννα Σπυρίδου

Κείμενο - σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς

 

Κάτω Βάθεια, χώρος εκδηλώσεων πολιτιστικού συλλόγου

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Στην εκδήλωση θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.