«ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΡΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΚΕΡΑ 

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου 2022» σε συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Κεράς και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου, παρουσιάζουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου, το έργο «Στα μονοπάτια της Μικράς Ασίας» από τη Θεατρική Ομάδα της Μ.Κ.Ο. Γυναικών «ΙΡΙΔΑ».

Η παράσταση είναι μια διαδρομή από τη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και τις μνήμες τους κατόπιν στην Ελλάδα. Δέκα ηθοποιοί επι σκηνής, μέλη του Συλλόγου «Ίριδα», ξετυλίγουν ένα κουβάρι με όμορφες άλλα και σπαρακτικές ιστορίες Ελλήνων, μέσα από δραματοποιημένες αφηγήσεις και εικόνες. Γίνονται άλλοτε φορείς και άλλοτε οι ίδιοι οι ήρωες της ιστορίας. Μιας ιστορίας που εδώ και 100 χρόνια παραμένει με ανεξίτηλες τις μνήμες και με ανοιχτές τις πληγές, ενός ελληνισμού, που χάθηκε, αλλά δεν ξεχάστηκε. Η παράσταση βασίζεται στις αρχές του Θεάτρου Ντοκουμέντου. Στηρίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες, αληθινές ιστορίες και γεγονότα, ειπωμένα μέσα από το συναισθηματικό πρίσμα των ηθοποιών. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι λιτά, με λίγα σκηνικά αντικείμενα, που αλλάζουν και αυτά ρόλο και χρήση. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακά ακούσματα της Μικράς Ασίας, που θα ακούγονται και α καπέλα από τους ίδιους τους ηθοποιούς, άλλοτε ανακαλώντας μνήμες κι άλλοτε παλεύοντας να αναδυθούν μέσα από αυτές.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κειμένων και  σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Σοφία Δερμιτζάκη

Υπεύθυνη Παραγωγής και Επικοινωνίας: Ρένια Δρόσου Πρόεδρος της ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα

Παίζουν οι ηθοποιοί/Μέλη του Συλλόγου ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα:

Κική Αργυρίου

Κατερίνα Βιαννιτάκη

Γεωργία Κασαπάκη

Μαρία Καψετάκη

Μαίρη Κουλούρη

Χρυσή Πετσαλάκη

Κατερίνα Ταμπακάκη

Βέρα Χαντζάκου

Ειρήνη Χατζάκη

Μαργέτα Ψύρρα

 

Κερά, κεντρική πλατεία

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Στην εκδήλωση θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.