Παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με το THIRATHEN VOCAL GROUP την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Βραχόκηπο.

 

Το THIRATHEN VOCAL GROUP με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά τραγούδια στο σήμερα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Βραχόκηπο Δήμου Χερσονήσου, ώρα 21.00.

Το σύνολο ιδρύθηκε πριν από τέσσερα (4) χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου Θύραθεν.

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία.

Το ρεπερτόριο που καλύπτει περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, εναρμονισμένα για τρίφωνη ή τετράφωνη χορωδία, καθώς και πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από τη μουσική βαλκανική παράδοση. Το THIRATHEN VOCAL GROUP παρουσιάζει το ρεπερτόριό του χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella), αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και ευρύτητα τόσο της ανθρώπινης φωνής όσο και της μουσικής μας πολυφωνικής παράδοσης.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων με διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, όπως τα Υακίνθεια και το φεστιβάλ χορωδιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη, Εύα Θανάση

Χορωδιακή προσαρμογή: Ειρήνη Θεοφάνους

Μέλη φωνητικού συνόλου: Βασιλάκη Μαριλένα, Δημάκη Εύα, Θανάση Εύα, Θεοφάνους Ειρήνη, Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη Εύα, Λιάσκου Σοφία, Πλαΐτη Γεωργία, Σταματάκη Μαρία.

Είσοδος ελεύθερη.