main img main img main img main img main img main img main img main img

Δημοτική Χορωδία

 

Η  Χορωδία του Δήμου   Χερσονήσου    ιδρύθηκε το 2008 με πρωτοβουλία συμπολιτών, ανδρών και γυναικών φίλων της μουσικής, με σκοπό τη διατήρηση της μουσικής παράδοσης και τη συμβολή της στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου κ. Κώστα Παπαδάκη. Στην διάρκεια της πορείας της, έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών στο πλαίσιο εκδηλώσεων και άλλων διοργανώσεων των Δήμων Χερσονήσου, Ηρακλείου και άλλων Δήμων της Κρήτης.

 

Τον Δεκέμβριο του 2018 η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου με την καθοριστική υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και του εμπλουτισμού των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, και έχοντας ως κύριο μέλημά της την υποστήριξη θεσμών και την ανάπτυξη δράσεων κοινωφελούς και κοινωνικού χαρακτήρα, αναλαμβάνει τη Χορωδία υπό την αιγίδα της και ανακοινώνει την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του Δήμου Χερσονήσου και της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χερσονήσου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μάνου Παναγιωτάκη και συνοδεία πιάνου την κ. Έλενα Περισυνάκη.


Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια έντεχνα, παραδοσιακά, θρησκευτικά, καντάδες κλπ κυρίως Ελλήνων συνθέτων όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Χρήστου Λεοντή, του Ηλία Ανδριόπουλου, αλλά και άλλων καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

 

Οι πρόβες της Χορωδίας Ενηλίκων γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 19.30 έως 21.30  και της Παιδικής-Εφηβικής κάθε Κυριακή 10.00 έως 12.00 στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χερσονήσου στη διεύθυνση, Φιλικής Εταιρείας 11,  Λιμένα Χερσονήσου και είναι δωρεάν για τους/τις συμμετέχοντες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, μπορούν να ζητήσουν  πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:  2810332138  ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  στο email : municipalchoir@hersonisos.gr 

 

 

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου