ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!!

ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!! 

 

Ο Δήμος Χερσονήσου πάντα δίπλα στις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού ξεκινάει μια ουσιαστική συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο «Στόχος- Πρόληψη » (https://www.facebook.com/StoxosCrete/ & stoxoscrete@hotmail.com )

Ο καρκίνος του μαστού συνιστά τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη και διεθνώς. Στην Ελλάδα γίνονται 4.500 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού το χρόνο. Κάθε 2,5 ώρες γίνεται μια διάγνωση, ενώ κάθε 6 ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από την ασθένεια.

Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία αφού στο σύνολο των διαγνώσεων, περίπου το 6% των Ελληνίδων το οποίο υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο (αυτοεξέταση, υπέρηχο, μαστογραφία) το μαθαίνει έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο αντιμετωπίζοντάς τη νόσο με επιτυχία, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 60%.

Για τον λόγο αυτό, σας προσκαλεί να γίνετε συνοδοιπόροι μας και να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, δωρίζοντας τα μαλλιά σας!! Έτσι, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το κομμωτήριο, να έχεις υπόψη σου τα εξής:

Για να μπορέσεις να κάνεις δωρεά μαλλιών, συμβουλέψου το κομμωτήριό σου, ώστε να πληρούνται τα εξής κριτήρια:

  • Μήκος μαλλιών τουλάχιστον 20 εκατοστά. Πιάστε τα μαλλιά σε αλογοουρά και μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες.
  • Να μην έχει γίνει οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (πχ βαφή, ισιωτική, περμανάντ). Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχει γίνει ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή άλλη χημική επεξεργασία.
  • Οι λευκές τρίχες να μην είναι πάνω από 5%. Αυτό μπορείτε να το δείτε με τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας.
  • Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, αρκεί πρώτα να τα έχετε ισιώσει ώστε να μπορείτε να τα μετρήσετε.
  • Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς να έχετε τοποθετήσει νωρίτερα προϊόντα styling.

Στη συνέχεια, έλα σε επαφή με την Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού (τηλ.: 28973-40034 και 28973-40012) και θα σε καθοδηγήσουμε για τα επόμενα βήματα!!

 

Με εκτίμηση,

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού

 

 

 

Μπαγουράκης Γεώργιος