Δράση στη βιβλιοθήκη και τα αναγνωστήρια του Δήμου Χερσονήσου

Mε επιτυχία υλοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου 2012 σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων για παιδιά με θέμα «Διαδρομές Ηρώων» στο επίκεντρο των οποίων ήταν η Αργοναυτική Εκστρατεία.

 

Τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν, άκουσαν την ιστορία, συζήτησαν για τους ήρωες της, ζωγράφισαν, έλυσαν σταυρόλεξο και εντόπισαν στο χάρτη τα σημεία της διαδρομής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 9 ετών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ελληνική μυθολογία που άλλωστε θα είναι στο επίκεντρο και στις επόμενες συναντήσεις.

 

Το ίδιο βράδυ προβλήθηκε η ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» ενώ έγινε ενημέρωση για την οργάνωση της δημοτικής κινηματογραφικής λέσχης που μετράει ήδη αρκετούς υποστηρικτές ενώ η Λέσχη Ανάγνωσης συνεχίζει τη λειτουργία της στο Λιμάνι Χερσονήσου και οργανώνεται σε Μάλια και σε Γούβες.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: στόχος της δημοτικής αρχής Χερσονήσου είναι να προωθήσει την ιδέα της φιλαναγνωσίας στον τοπικό πληθυσμό, να συμβάλλει στην οργάνωση λεσχών ανάγνωσης που θα λειτουργήσουν με την υποστήριξη του σε δημοτικούς χώρους, να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό για τη λειτουργία δημοτικών βιβλιοθηκών και αναγνωστηρίων και γενικότερα να συμβάλλει ώστε να οργανωθεί δράση στους πολιτιστικούς χώρους που διατίθενται, είτε μέσα από πρωτοβουλίες αλλά κυρίως σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικοκοινωνικούς φορείς και ομάδες πολιτών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις δραστηριότητες που οργανώνονται για τα παιδιά με στόχο να συμβάλλουμε στη δημιουργική απασχόληση τους μέσα από εκπαιδευτικού χαρακτήρα διαδραστικές δραστηριότητες που συνδυάζουν παράλληλα την ψυχαγωγία, την εξωτερίκευση των σκέψεων, την έκφραση της φαντασίας τους και την συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες