Συμμετοχή των Νέων του Δήμου Χερσονήσου ως εθνική αντιπροσωπεία σε διακρατικό πρόγραμμα στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης

 

Άλλη μια σημαντική ευκαιρία εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Χερσονήσου για τους νέους του, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στον διαπολιτισμικό διάλογο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος κατάρτισης που ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2011 και θα ολοκληρωθεί με την τελική εκπαιδευτική συνάντηση των ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις 13 έως 20 Μαρτίου 2012.

Πρόκειται για ένα διακρατικό πολυμερές πρόγραμμα με την έγκριση και συγχρηματοδότηση της Γ.Δ. Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Ε.Ε. στο οποίο οι νέοι του Δήμου Χερσονήσου αποτελούν την εθνική αντιπροσωπεία (Ελλάδα) ενώ αντίστοιχα θα συμμετέχουν νέοι από τις χώρες: Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Λετονία και Ρουμανία.

Το πρόγραμμα εστιάζει στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης με κλειδί τη «δύναμη της αφήγησης» και τον παιδευτικό ρόλο που έχει στην κοινωνία, για όλες τις επιμέρους ομάδες. Η κοινή γλώσσα του προγράμματος είναι η Αγγλική και στα πλαίσια του θα αναδειχθούν έργα ανθρώπων του Δήμου Χερσονήσου.

Η ομάδα των νέων του Δήμου Χερσονήσου συνδυάζουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του Δήμου για τη δημιουργία λέσχης αφήγησης που θα λειτουργεί τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους μαθητές και τα μικρά παιδιά, αξιοποιώντας τη θετική διάθεση ενεργών πολιτών και πνευματικών δημιουργών, τον εθελοντισμό, τις τοπικές βιβλιοθήκες και τα σχολεία.

Το σχέδιο εντάσσεται, στα πλαίσια του Τοπικού Σχεδίου Δια Βίου Μάθησης και ωφελούμενοι θα είναι κάτοικοι και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες Μαλίων, Χερσονήσου, Γουβών και Επισκοπής, ενώ η συγκεκριμένη δράση θα είναι μια από τις πρώτες στις οποίες στοχεύει το ΚοινωνικόΟικοΠολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου που δημιουργείται μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών, η προώθηση της δημιουργικότητας των νέων, η αξιοποίηση και ο εμπλουτισμός των γνώσεων τους αλλά κυρίως η ενθάρρυνση των νέων για να συμμετέχουν στο δημόσιο βίο, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής ανάπτυξης είναι ένας στόχος στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και αυτό έμπρακτα αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις που καθημερινά υλοποιούμε, μαζί με τους νέους.

Είμαστε ιδιαίτερα διεκδικητικοί στον τομέα των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτήσεων, θα παρουσιάσουμε μέσα στον Δεκέμβριο τον χώρο για τη Νεολαία και είμαστε ικανοποιημένοι που κάθε μέρα υλοποιούνται σημαντικά βήματα από τον φιλόδοξο αρχικό σχεδιασμό μας.»

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Χερσονήσου τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας στο youth@hersonisos.gr την ηλεκτρονική τους διεύθυνση ενώ στην ιστοσελίδα του Δήμου www.hersonisos.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και τις τοπικές δράσεις.