BLUE MOON - Μουσικές Εκδηλώσεις Αυγούστου 2012 του Δήμου Χερσονήσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Δήμος Χερσονήσου διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου μουσική εκδήλωση τη βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου την Παρασκευή 31/08 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μινωικού Ανακτόρου Μαλίων με την Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη, με τίτλο BLUE MOON - Το δεύτερο αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η έναρξη είναι στις 21.30.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει πολλές γνωστές μελωδίες του κλασικού, διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου ορχηστρικά και με φωνή από την Λίντα  Αθανασοπούλου - Κωνσταντουλάκη

Ο Δήμος Χερσονήσου καλεί όλους τους Δημότες και τους επισκέπτες του να τιμήσουν με την παρουσία τους τη συναυλία αυτή και να απολαύσουν τις μελωδίες που θα μας χαρίσει η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

 

Λίγα λόγια για την  Ορχήστρα Νέων:

 

ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ

 

Το Φθινόπωρο του 2006 ξεκίνησε τη λειτουργία της η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρας Νέων. Έχει αγκαλιαστεί από τη νεολαία της Κρήτης δίνοντας πολλές συναυλίες σε πόλεις της και στη Σαντορίνη. Αποτελείται από  νέους,  που τους ενώνει η αγάπη για την ορχηστρική τέχνη.

Πρόθεση μας στο εργαστήριο-ορχήστρα που δημιουργήσαμε ήταν να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο της νεολαίας με τα συμφωνικά ακούσματα, να κάνουμε έστω ένα βήμα μπροστά και να βρούμε ένα κοινό έδαφος έκφρασης με τους εκκολαπτόμενους μουσικούς.

Η θεμελιώδης αρχή της ορχήστρας είναι αρκετά απλή: από τη στιγμή που οι νεαροί μουσικοί συμφωνούν και παίζουν έστω και μία νότα μαζί και οργανώνουν έναν διάλογο στο πλαίσιο της μουσικής, τότε ο συνηθισμένος προφορικός διάλογος τους μπαίνει σε άλλη διάσταση.

Κάθε μέλος της ορχήστρας με τη συμμετοχή του στο εργαστήριο-ορχήστρα επιδεικνύει αξιοσημείωτο βαθμό θάρρους, κατανόησης και οραματισμού. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε όλους αυτούς τους νέους και τις νέες ως πρωτοπόρους ενός νέου τρόπου σκέψης για τη πατρίδα μας.

Η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελεί τμήμα της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας, σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται από το θέρος του 2004.

Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης