Απάντηση Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Κ. Φιλιππάκη σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ" της 13/02/2012

Χερσόνησος, 14 Φεβρουαρίου 2012

 

Κύριε Διευθυντά,

 

Απαντώντας στο από 13/02/2012 δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας που αφορά καταγγελία του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού Σταμνιών της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά.

 

      Ο Δήμος Χερσονήσου, όπως και όλοι οι Δήμοι, αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Σχέδιο Καλλικράτης).

 

      Τα περιορισμένα μέσα, αλλά κυρίως η κακή κατάσταση στην οποία παραδόθηκαν οι Δήμοι, μαζί με τις συσσωρευμένες οφειλές προς τρίτους (ανάδοχοι, προμηθευτές) ανέστειλαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την έγκαιρη και άμεση εκκίνησή τους.

 

      Από τις πρώτες μέρες ο Δήμος Χερσονήσου, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση και συντήρηση του δικτύου των αγροτικών δρόμων σε όλη την εδαφική του αρμοδιότητα και ειδικότερα στην ενδοχώρα, όπου οι ανάγκες είναι επιτακτικότερες, πέρα από το σύνολο των ίδιων μέσων, για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρησιμοποίησε και μέσα της ΠΕ Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης τα οποία παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΔΕ Επισκοπής, με την επίβλεψη και τον προγραμματισμό των τοπικών εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και ασφαλώς της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής. Επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είναι δυνατή εξ αντικειμένου, η συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, λόγω των μεγάλων οφειλών στους εργολάβους χωματουργικών έργων από πρώην Δήμους (Γουβών, Επισκοπής) που συναπαρτίζουν σήμερα το Δήμο Χερσονήσου.

 

Η Δημοτική Αρχή άμεσα προγραμματίζει να αποκαταστήσει μετά την εξάλειψη των δυσμενών καιρικών συνθηκών, λόγω εποχής, τα προβλήματα που παρουσιάζει το αγροτικό δίκτυο του οικισμού των Σταμνιών της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής, με αντικειμενικό σκοπό την εύκολη προσέγγιση στις περιουσίες των κατοίκων του οικισμού. Οι εν λόγω εργασίες θα γίνουν με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και πάντα με το συντονισμό και τη συνεργασία του κατά τόπο αρμοδίου Αντιδημάρχου Επισκοπής και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής.

 

Τέλος χωρίς να επιδιώκουμε, να εξιδανικεύσουμε καμία κατάσταση, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των λειτουργικών αναγκών του Δήμου μας, αν και αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου των καθ’ ύλη Αντιδημάρχων και του Δημάρχου, δεν μας εμποδίζουν να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε και να αναζητούμε μέσα και δράσεις που θα βοηθήσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και της ανάπτυξης του Δήμου μας στο σύνολό του.

 

     Η Δημοτική Αρχή ζητώντας την κατανόηση των κατοίκων και δημοτών της, δηλώνει ότι προσπαθεί ακατάπαυστα με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει, να ανταπεξέλθει σε όλες τις  ανάγκες της καθημερινότητας , δεχόμενη πάντα κάθε καλοπροαίρετη κριτική.

 

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

 

 

Κωνσταντίνος Φιλιππάκης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων