main img main img main img main img main img main img main img main img

«HUMAterra» από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στo ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (πρώην κατασκηνώσεις «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»)

«HUMAterra»

από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ

 

ΠΕΜΠΤΗ  8  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013

Έναρξη 21:00

Εισιτήριο   10 ευρώ

Στo ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

(πρώην κατασκηνώσεις «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»)

 

Η ομάδα χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μια ομάδα σύγχρονου χορού με πυρήνα  της άτομα με κινητικό πρόβλημα και εμπνευστή-δημιουργό το Γιώργο Χρηστάκη, παρουσιάζει στην Χερσόνησο Ηρακλείου, την Πέμπτη 8  Αυγούστου ώρα 21:00 στο Μουσικό Πάρκο (πρώην κατασκηνώσεις «Αργοναύτες»  την παράσταση  «HUMAterra».

 

HUman (Άνθρωπος), MAterial (υλικό), terra (γη). Η παράσταση  «HUMAterra» αναφέρεται στην αιώνια σχέση του ανθρώπου με το χώμα και τη γη, αλλά και με τα υλικά ως πρώτη ύλη ή τεχνολογικά επεξεργασμένα, τα οποία γίνονται ακόμα και προέκταση του ανθρώπινου σώματος. Στις συναντήσεις κόσμων διαφορετικών, κόσμων κρυμμένων.

 

Η ομάδα ΔΑΓΙΠΟΛΗ γι’ αυτή την παράσταση ενώνει τις δυνάμεις της με τους καταξιωμένους τραγουδιστές, δημιουργούς και μουσικούς, όπως τον Ψαραντώνη, και τον Κώστα Λειβαδά καθώς και την ηθοποιό Άννα Φόνσου στο ρόλο της αφηγήτριας.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση HUMAterra:

Η σκηνή είναι άδεια. Μια ανθρώπινη μορφή εμφανίζεται, ένας άνδρας με μηχανήματα στα πόδια. Η σκηνή γεμίζει με χορευτές, κάποιοι με αναπηρία, κάποιοι χωρίς. Τα σώματα περιφέρονται, συγκρούονται, φλερτάρουν, επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μια συνεχή ανατροπή της σωματικής ικανότητας και της σωματικής αναπηρίας. Η αναπηρία απλώς υφίσταται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της. Υπάρχει διακριτικά στο σύνολο του έργου αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει ή δεν έχει αναπηρία.

Πρόκειται για ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που καλεί το θεατή να βγει από την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να συγκρουσθεί με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.

 

Η παράσταση πριν φτάσει στην Κρήτη πέρασε από

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου,

-        Κωνσταντινούπολη, 13 με 20 Μαΐου. 

-        Μιλάνο, Θέατρο Piccolo στις 31 Μαίου

-        Θέατρο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών 26 και 27 Ιουνίου 2013    

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Πρωτότυπη μουσική: Ανδριάνα Μπάμπαλη

Σύνθεση: Κώστας Λειβαδάς

Κοστούμια: Κατερίνα Σαβράνη, Εύα Ζαμπετάκη

Φώτα: Σάκης Μπιρμπίλης

Κείμενα Κώστας Βαγιανός

 

Παίζουν οι Μουσικοί:

Λύρα: Ψαραντώνης

Πιάνο: Κώστας Λειβαδάς

Λαούτο: Λάμπης Ξυλούρης

Κρουστά: Νίκη Ξυλούρη

 

Αφήγηση : Άννα Φόνσου

 

Φωνή: Ψαραντώνης

 

Παίρνουν μέρος οι Χορευτές – Performers: Lucia Brizzi,  Nicoletta Ferri, Δημήτρης Γρίντζος, Ειρήνη Μαυροματάκη, Memet Ozturk,  Βιβή Ρωμανά, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αλκηστις Λάλα, Δημήτρης Αντωνόπουλος  και ο Γιώργος Χρηστάκης

Φιλική συμμετοχή: Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΑΛΗΣ θα παίξει και θα τραγουδήσει τιμητικά κλείνοντας την βραδιά παρέα με δυο εξαιρετικούς μουσικούς του.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ, είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα με τον Γιώργο Χρηστάκη, εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας, ο οποίος είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για την σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος. Μάλιστα η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έχει μεγάλη εμπειρία στις ομαδικές καλλιτεχνικές δράσεις, με εμπειρίες  σε πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ αποτελεί μια ομάδα με 10 χρόνια πορείας και περισσότερες από 100 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

  

 

«HUMAterra»

ΠΕΜΠΤΗ  8  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013

Έναρξη 21:00

Εισιτήριο   10 ευρώ

Στo ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

(πρώην κατασκηνώσεις «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»)

 

Πληροφορίες

Η ομάδα χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μια ομάδα σύγχρονου χορού με πυρήνα  της άτομα με κινητικό πρόβλημα και εμπνευστή-δημιουργό το Γιώργο Χρηστάκη μας παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη παράσταση με τις συμμετοχές των Ψαραντώνη, Κώστα  Λειβαδά  , Νίκη και Λάμπη Ξυλούρη  και στο ρόλο της αφηγήτριας η Αννα Φόνσου.

Φιλική συμμετοχή :  Μιχάλης Κουνάλης

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου