main img main img main img main img main img main img main img main img

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                            

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2011

 

 

      Ο Δήμος Χερσονήσου, στο πλαίσιο υποστήριξης πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κατά τις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα συντονίζει ενέργειες όπως τη διάθεση δωρεάν προϊόντων – τροφίμων σε οικονομικά ασθενέστερους, όπως αυτούς έχει καταγράψει το αρμόδιο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χερσονήσου.

 

      Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε με S/M της περιοχής με σκοπό την δωρεάν διάθεση προϊόντων – τροφίμων σε μεγάλο αριθμό οικονομικά ασθενών πολιτών του Δήμου Χερσονήσου και είμαστε και εφέτος στην ευχάριστη θέση, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, να δεχθούμε την ευγενική χορηγία τους, τα οποία πάντοτε υποστηρίζουν κάθε παρόμοια προσπάθειά μας που αφορά στην τοπική κοινωνία (ενδεικτικά αναφέρουμε τα : Σ. Μ. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., KRIVEK Α.Ε., ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.).

 

      Επιπλέον, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου και μέσω ευγενούς χορηγίας του, θα διατεθούν άλλα συμπληρωματικά βασικά είδη διατροφής σε άτομα που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

 

      Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας σε συνεργασία με το γραφείο κοινωνικής πολιτικής και τα κοινωνικά προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκεντρώνει τρόφιμα (ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, όσπρια, γάλα) για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη στους ακόλουθους 5 σταθμούς συγκέντρωσης:

1ΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΛΙΩΝ

2ΟΣ   ΣΤΑΘΜΟΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

3ΟΣ   ΣΤΑΘΜΟΣ : ΓΡΑΦΕΙΟ Κ.Ε.Δ.Χ. (ΦΙΛΩΝΙΔΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ )

4ΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

5ΟΣ   ΣΤΑΘΜΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ )

 

      Επίσης, χάρη στην ευαισθησία της δ/νσης του ΓΕΛ Γουβών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο δήμος μας θα δεχθεί για τους οικονομικά ασθενείς κατοίκους του την ευγενή διάθεση τροφίμων και ρουχισμού παραμονές Χριστουγέννων, μέσω της κινητοποίησης των μαθητών του Λυκείου με αυτή την κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης.   

 

      Επιπλέον, ο Παγκρήτιος Συνδέσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ» θα διαθέσει δωρεάν είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες στους οικονομικά ασθενείς κατοίκους του δήμου μας, ως δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς συμπληρωματική του σημαντικού κοινωνικού έργου που επιτελεί -χρόνια τώρα- μέσω των αιμοδοσιών που πραγματοποιεί.

      Στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Επιμορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Χερσονήσου «Βριτόμαρτις» στην Πλατεία Ευαγγελίστριας στο Λιμ. Χερσονήσου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο», στον «Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού», στο «Σπίτι των Αγγέλων» και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

      Στις 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Ίριδα» στο ΔΕΚΚ Γουβών. Στην εκδήλωση συμμετείχε –μεταξύ των άλλων συλλόγων και φορέων– ο Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής «Η Εργάνη» με τις ‘γλυκές’ παραδοσιακές δημιουργίες του! Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στη δημιουργία του παιδικού ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων».

 

Ωστόσο, το πρωΐ της ίδιας ημέρας (18/12) ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών «Η Εστία» στα Μάλια πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νεκταρίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν επίσης για φιλανθρωπικό σκοπό!

copyright © Δήμος Χερσονήσου