main img main img main img main img main img main img main img main img

ΙΔΡΥΜΑ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Βραδιά Απονομής Αριστείων και Επαίνων

 

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Μαλίων, έγινε τις προάλλες η εκδήλωση για την απονομή αριστείων και επαίνων στους μαθητές των επτά λυκείων που εδρεύουν στον Δήμο Χερσονήσου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2017.

 

Συνολικά εισήχθησαν 106 μαθητές και συγκεκριμένα 27 του Λυκείου Γουβών, 17 του Λυκείου Μαλίων, 17 του Λυκείου Χερσονήσου, 15 του Λυκείου τΕπισκοπής, 13 του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, 9 του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και 8 του Λυκείου Μοχού.

 

Τις τρείς υποτροφίες των 1.000 έκαστης, έλαβαν οι συγκεντρώσαντες τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης και ήταν οι:

   Χρονάκης Μάριος στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,

   Τρειφηνόπουλος Χρήστος στο Τμήμα Ηλεκ/γων Μηχ/κών και μηχ/κών υπ/στών του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσ/νίκης και

   Λυδάκη Σοφία στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Σε όλους τους μαθητές, φοιτητές πλέον, χορηγήθηκε το βιβλίο «Στυλιανός Αλεξίου, ο διαπρεπής αρχαιολόγος, ο μεγάλος του Νεοελληνιστής» της φιλολόγου κας Ευγενίας Λαγουδάκη από τις εκδόσεις «ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης για το έργο του Στυλιανού Αλεξίου κορυφαίου της ανεπανάληπτης οικογένειας Αλεξίου, τα έργα της οποίας άφησαν ξεχωριστό αποτύπωμα στην πνευματική ζωή του τόπου.

 

Είναι πάντα σημαντική η συμμετοχή και ανταπόκριση των γονέων, μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών σε μια τέτοια βραδιά, δηλαδή ανθρώπων που υπηρετούν την Παιδεία και την εκπαίδευση τους δύο βασικούς πυλώνες του ανθρώπινου εποικοδομήματος.

 

Εξάλλου, είναι η ανώτατη εκπαίδευση που παράγει τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και πολλούς από τους μελλοντικούς ηγέτες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

Νικηφόρος Λαμπρινός

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος

Τηλ. Επικ. 6944380115

 

 


copyright © Δήμος Χερσονήσου