main img main img main img main img main img main img main img main img

Ανακοίνωση εκδρομής του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόξαρης Δ. Ε. Γουβών

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΞΑΡΗΣ

 

Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας πραγματοποιεί την παρακάτω εκδρομή

 

10 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΜΟΝΑΧΟ

 ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ 

ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ

 


1η ΜΕΡΑ: 27/10 ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου ώρα 20:00. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών. Τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για τον Πειραιά.

 

2η ΜΕΡΑ: 28/10 ΑΘΗΝΑ -  KRUSEVAC (950 χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για KRUSEVAC. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ στη KRUSEVAC. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ: 29/10 KRUSEVAC - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (600 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφο κτίριο. Θα δούμε τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος που μοιάζει με τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεμπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίριο θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας στην πόλη Σέγκετ. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Τακτοποίηση στο ξεvοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: 30/10 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο ΓΚΕΛΛΕΡΤ, απ'' όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της ΒΟΥΔΑΣ και της ΠΕΣΤΗΣ με τον Δούναβη. Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο για να ψωνίσετε ενδιαφέροντα είδη σε προσιτές τιμές ή να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και φαγητό. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ: 31/10 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΠΡΑΓΑ (550 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την "πόλη των εκατό πύργων" την Πράγα. Πρώτος μας σταθμός το εργαστήρι επεξεργασίας χρυσού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, CAPRΙCE. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε χρυσό σε πολύ οικονομικές τιμές. Συνεχίζουμε για τον Αγ. Ανδρέα με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Θα δούμε τη Βασιλική του Αγ. Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Τελευταίος μας σταθμός το Βίσεργκραvτ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Συνεχίζουμε για Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ: 01/11 ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη ( Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη. Θα περπατήσουμε από την γοτθική γέφυρα του Καρόλου Δ'' (14ου αιώνα) κοσμημένη με 37 αγάλματα Αγίων και δύο γοτθικούς πύργους, ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο, το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι και τα αψιδωτά παλάτια της. Θα επισκεφτούμε την Kαστρoύπoλη Χραντσάνη την Ακρόπολη της Πράγας, μια πόλη μέσα στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίττου, τον πύργο της Πυρίτιδας, το Γκέτο, τις μινιατούρες των αλχημιστών, την παλιά έδρα-κατοικία των βασιλέων της Βοημίας και τέλος τον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της παραμυθένιας αυτής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε παράσταση του πασίγνωστου ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

 

7η ΜΕΡΑ: 02/11 ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΜΟΝΑΧΟ (300 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Κάρλοβυ Βάρυ, στην Δυτική Βοημία. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας και Νικόλαος Β'', ο Γκαίτε, ο /\ιστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Γερμανία και το Μόναχο. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Θα δούμε το θαυμάσιο νεογοτθικό δημαρχείο, την αυστηρή Μητρόπολη Φραουνκίρχε, την Όπερα, το Δικαστικό Μέγαρο, την Πινακοθήκη, το Ολυμπιακό χωριό, την γοητευτική Μαριενπλατς. Στον ελεύθερο σας χρόνο απολαύστε το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο με την έντονη χαρούμενη ατμόσφαιρα, το εντυπωσιακά μέγαρα. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στην φημισμένη μπυραρία Hofbrauhaus από τις πιο γνωστές του Μονάχου, όπου και θα απολαύσετε παραδοσιακές κλασικές λιχουδιές της γερμανικής κουζίνας με μουσικό πρόγραμμα και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ΜΕΡΑ: 03/11 ΜΟΝΑΧΟ-ΣΑΛΤΣΜΟΥΡΓΚ-ΛΙΜΝΕΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ-ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη. Πρώτη στάση στην γενέτειρα πόλη του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (27/01/1756) η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάλτζαχ, το Σαλτσμπουργκ. Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε το παλάτι και τους κήπους Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία των Ανακτόρων και τον πιο γραφικό δρόμο την Γκεντραιντεγκασσε με το παλιό Δημαρχείο. Επισκεφθείτε το κάστρο του HELLBRUNN. Αναχώρηση και αφού διασχίσουμε την επαρχία Σαλτσκαμεργκούτ με τις αμέτρητες και πανέμορφες λίμνες που αποτελούσαν τόπο παραθερισμού των Αυστριακών αυτοκρατόρων θα φθάσουμε στην Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

9η ΜΕΡΑ: 04/11 ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και του βαλς. Θα δούμε τη Ρινγκστράσσε με το εξαίρετο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και το Θέατρο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το αριστούργημα του Σένμπρουν με τα 1400 δωμάτια. Αναχώρηση για Βενετία. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 


10η ΜΕΡΑ: 05/11 ΒΕΝΕΤΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για Αγκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Πάτρα.  Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 

11η ΜΕΡΑ: 06/11 ΠΑΤΡΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άφιξη στην Πάτρα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για Ηράκλειο με πλοίο των Μινωικών γραμμών.

 

12η ΜΕΡΑ: 07/11

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

ΤΙΜΗ  580  

 

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

580  

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

780  

ΚΑΜΠΙΝΑ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ

ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΤΡΑ

35  

ΚΑΜΠΙΝΑ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

35  

 

 

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες ΑΒ4 με ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ και ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΤΡΑ.
  • Διαµονή σε ξενοδοχεία 3* ΣΤΟ KRUSEVAC και 4* στις υπόλοιπες πόλεις µε πρωινό.
  • 6 δείπνα ή γεύµατα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικά εστιατόρια
  • Έλληνες τοπικοί ξεναγοί (Βουδαπέστη, Πράγα, Βιέννη)
  • Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελµατικής ευθύνης TOUR OPERATOR

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις περιστάσεις και σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ γίνονται στους

ΚΟΜΟΝΤΑΧΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ τηλ. 6972304850

και ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ τηλ. 6972149247

Με κάθε δήλωση συμμετοχής προκαταβολή 200

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 15/10/2011 ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

copyright © Δήμος Χερσονήσου