ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Χερσονήσου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το 8/2021 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ., προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, από το μεσημέρι της Τετάρτης 31/3/2021 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 1/4/2021, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Επίσης θα  πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
  • Μην διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Αρχών, όπως Τροχαία κ.λπ.

30/3/2021

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ