main img main img main img main img main img main img main img main img

2ος Ορεινός αγώνας Βοριτσίου

 

Για 2η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου Πεδιάδος “Η Αγία Μαρίνα” διοργανώνει ορεινό αγώνα δρόμου 4,5 και 11 χιλιομέτρων με την ονομασία  VORITSI TRAIL RUN. Επίσης θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας 1,500 μέτρων, μη αγωνιστικού χαρακτήρα για παιδιά ηλικίας ως 12 ετών.

Ημερομηνία :  Κυριακή  3-9-2017

 

Ώρα : 17:30 ( αγώνας 11 χιλιομέτρων)

           18:00 (παιδικός αγώνας  και αγώνας 4,5 χιλιομέτρων)

 

Τοποθεσία : Βορίτσιο Ν.Ηρακλείου. Απέχει 25 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και δέκα λεπτά από τις Άνω Γούβες. Πρόσβαση: Πολύ εύκολη (σύνδεσμος για την ακριβή τοποθεσία)  https://goo.gl/maps/cF8r4VbmTAC2

 

                                                 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αγώνας ανώμαλου δρόμου με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του χωριού. Μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή μέσα στη φύση, που σε συνδυασμό με την ημερομηνία διεξαγωγής θα ικανοποιήσει κάθε αθλούμενο. Ο αγώνας των 4,5 χλμ. είναι μέτριας δυσκολίας με 2 έντονες ανηφόρες, μια  στην αρχή και μια στο τέλος της διαδρομής. Ο αγώνας των 11χλμ. είναι αρκετά απαιτητικός, καθώς οι πολλές διακυμάνσεις (ανηφόρες, κατηφόρες, υψομετρική διαφορά + - 540μ.)  προϋποθέτουν καλή φυσική κατάσταση, αντοχή και ιδιαίτερη προσοχή στο απότομο του εδάφους. Το τερέν και στους δυο αγώνες κινείται εξολοκλήρου σε χωματόδρομους.

 

                                                   ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Συμμετέχουν όλοι οι ελεύθερα ασκούμενοι αθλητές καθώς και μέλη αθλητικών συλλόγων. Η συμμετοχή για άτομα κάτω των 18 ετών επιτρέπεται μόνο με γονική γραπτή συγκατάθεση.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν για τον αγώνα των 1,5 χλμ.,  2 € για τον αγώνα των 4,5 χλμ., και 7 € για τον αγώνα των 11 χλμ.  Οι εγγραφές και για τους 2 αγώνες (4,5 χλμ. και 11 χλμ.) ανοίγουν στις 10 Ιουνίου 2017 και ολοκληρώνονται στις 16 Αυγούστου 2017. Κάποιος ο οποίος θα εγγραφεί μετά τις 16 Αυγούστου, υπάρχει περίπτωση να μην αναγράφεται το όνομά του στον αριθμό συμμετοχής και να μην παραλάβει το πακέτο με τις παροχές την ημέρα του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τους δυο αγώνες γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοριτσίου http://www.voritsi.gr/

 

*** Προσοχή : Προϋπόθεση συμμετοχής κάθε δρομέα ο οποίος θα συμμετάσχει στα 11χλμ. και για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή του, θα πρέπει να καταβάλλει εντός 7 ημερών από την εγγραφή του,  το αντίτιμο συμμετοχής σε τραπεζικό λογαριασμό που ορίζεται από την διοργάνωση. Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών.  Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

 

Σε κάθε περίπτωση, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, είναι απαραίτητο να κατατεθεί το αντίτιμο της συμμετοχής (7€)  στην τράπεζα Πειραιώς, στο λογαριασμό GR23 0171 5560 0065 5611 0206 437 (επωνυμία δικαιούχου Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου “H Αγία Μαρίνα” ). Απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας. Η αποστολή της απόδειξης δεν είναι απαραίτητη, θα πρέπει όμως να προσκομίζεται στη γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Τα 2€ για τον αγώνα των 4,5 χιλιομέτρων καταβάλλονται στη γραμματεία πριν την έναρξη του αγώνα.

 

                                          ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΓΩΝΑ

Στον αγώνα των 4,5 χλμ θα υπάρχει ένας σταθμός με νερά στο 2,5 χλμ. Στον αγώνα των 11 χλμ. θα υπάρχουν συνολικά 3 σταθμοί τροφοδοσίας. Ο πρώτος θα βρίσκεται στο 3ο χλμ. και θα έχει νερά, ο δεύτερος στα 6,5 χλμ. και θα έχει εκτός από νερά και ισοτονικά και ο τρίτος θα βρίσκεται στα 9χλμ.

 

                                  ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη, με κορδέλες σήμανσης, κόκκινα σπρέι σε πέτρες και στο έδαφος, ενώ θα υπάρχουν και τα ανάλογα κόκκινα βέλη, όπου κρίνει η διοργάνωση ότι είναι αναγκαίο, ενώ θα υπάρχει και χιλιομετρική σήμανση.

 

                                           ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη αλλά η διαδρομή θα επιτηρείται και από τους διοργανωτές. Επίσης θα υπάρχει γιατρός για την κάλυψη του αγώνα.

 

                           <<’Όλοι τρέχουν με προσωπική τους ευθύνη!! >>                   

 

                                             ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΓΩΝΑ

Για τον αγώνα των 4,5 χλμ το όριο τερματισμού είναι η μιάμιση ώρα και για τον αγώνα των 11 χλμ. το όριο είναι στις δυόμιση ώρες. Όσοι δρομείς δεν έχουν τερματίσει μέσα στον χρόνο αυτό τρέχουν με δική τους ευθύνη.

 

                                         ΕΠΑΘΛΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Και στους δυο αγώνες θα βραβευθούν με κύπελλα και μετάλλια οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Οι κατηγορίες είναι οι εξής :

Αντρών : 18-39, 40 +                                      

Γυναικών : 18-39, 40 + . 

                                        ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Φωτογραφικό υλικό (θα δημοσιευθεί στην σελίδα του συλλόγου μας στο facebook) καθώς θα υπάρχει φωτογράφος σε συγκεκριμένο σημείο μέσα στον αγώνα. Στον τερματισμό ο κάθε αθλητής θα παραλαμβάνει ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα υπάρχει επάνω σκαλισμένη σε ξύλο η πανέμορφη Κρήτη μας.  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κέρασμα μετά μουσικής στην πλατεία του χωριού, όπου θα γνωριστούμε καλύτερα, θα φάμε, θα πιούμε και θα χορέψουμε.

 

                                           ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ  

Για την ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα, θα ήταν καλύτερα να παραλάβετε τα αθλητικά σας νούμερα δύο ώρες πριν τον αγώνα (περίπου 4μμ. ) και όχι τελευταία στιγμή. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν σε αυστηρά περιορισμένο βαθμό με δική σας ευθύνη και ΜΟΝΟ για τον αγώνα των 4,5 χλμ.

 

                                                            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα

6945863051 : Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης

6972850100 : Ευστράτιος Κωνσταντουλάκης

Και διαδικτυακά : www.voritsi.gr  

                                       

                                  EΠΙΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θα ήταν χαρά μας και τιμή μας να έρθετε στο ρομαντικό Βορίτσι, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ετοιμάζουμε τον αγώνα με αγάπη και μεράκι για εσάς! Ελπίζουμε να σας προσφέρουμε μια ιδιαίτερη και ευχάριστη εμπειρία, αντάξια του πανέμορφου φυσικού τοπίου της περιοχής. Ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι γι` αυτό, ότι τόσο το περιβάλλον της διαδρομής, όσο και το χωριό μας με την πανέμορφη θέα προς το Κρητικό πέλαγος, αλλά και η φιλοξενία των ανθρώπων του, θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη Κυριακή όπου θα συνδυαστεί η φύση, ο αθλητισμός και η διασκέδαση.

 

                 Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και όλες, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας μας, προκειμένου να τρέξουμε και να γιορτάσουμε μαζί.

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου