main img main img main img main img main img main img main img main img

2ο Τουρνουά Τάβλι στην Επισκοπή

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής με την τεχνική -συμβουλευτική υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Νέων Μέσα Μουλιανών «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΓΙΛΟΣ» και την στήριξη του Δήμου Χερσονήσου διοργανώνει 2ο πρωτάθλημα τάβλι όπου ταβλαδόροι θα διαγωνιστούν στις πόρτες, στο πλακωτό και στο φεύγα. Το ημερήσιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής (ΜΟΥΣΕΙΟ) που βρίσκεται μέσα στο χωριό, κοντά στην πλατεία και ποιο συγκεκριμένα στην γειτονιά Μαζάνι το Σάββατο 05 Αυγούστου και ώρα έναρξης 15:00 μ.μ.

 

     Η διοργάνωση διακρίνεται σε δύο φάσεις, στους ομίλους και στους νοκ-αουτ αγώνες. Στη φάση των ομίλων, κάθε παίχτης παίζει ένα παιχνίδι με κάθε παίχτη με τον οποίο βρίσκονται στον ίδιο όμιλο. Σχετικό πρόγραμμα των αγωνιστικών διανέμεται από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά. Οι αγώνες στη φάση των ομίλων λήγουν όταν ένα παίκτης συμπληρώσει 5 νικηφόρα παιχνίδια. Μετά το πέρας όλων των αγωνιστικών, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση των νοκ-αουτ αγώνων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο παικτών, προκρίνεται ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα.

 

    Στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων κάθε παίκτης παίζει μια σειρά παιχνιδιών με τον αντίπαλο του. Ο νικητής προχωράει στην επόμενη φάση, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα αγώνων που θα διανεμηθεί από την οργανωτική επιτροπή. Οι αγώνες στη φάση των νοκ-άουτ λήγουν όταν ένας παίκτης συμπληρώσει 7 νικηφόρα παιχνίδια.

 

    Σε περίπτωση απουσίας παίκτη, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του παρόντα με σκορ 5-0 κ 7-0 αντίστοιχα, έπειτα από την παρέλευση δεκαπέντε λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα. Η επιτροπή διαιτησίας μπορεί να αποφασίσει περαιτέρω ποινές για τον παίκτη που δεν παρίσταται.

 

     Ενδεικτικός χρόνος ολοκλήρωσης του αγώνα θεωρείται η μία ώρα για τη φάση των ομίλων και δύο ώρες για την φάση των νοκ-άουτ. Με την συμπλήρωση του χρόνου αυτού, νικητής θεωρείται αυτός που εκείνη τη στιγμή προηγείται στο σκορ, χωρίς να ολοκληρωθεί το τρέχον παιχνίδι. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικητής θεωρείται εκείνος που θα κερδίσει το τρέχον παιχνίδι.

 

   Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση διαγωνιζόμενου από το τραπέζι, παρά μόνο με τη συναίνεση του αντιπάλου. Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λεπτά. Μεγαλύτερη χρονικά απομάκρυνση θεωρείται ως εγκατάλειψη του παιχνιδιού.    

 

    Θεατές απαγορεύεται αυστηρά να μιλούν, ή να υποδεικνύουν στους παίκτες πως να παίξουν

    Οι παίκτες συμπληρώνουν και παραδίδουν το ειδικό δελτίο στο τέλος του αγώνα.

    Με την ολοκλήρωση των αγώνων απονέμονται αναμνηστικά κύπελλα και δώρα στους κάτωθι:

         1ο κύπελλο: Νικητής του Τελικού

          2ο κύπελλο: Φιναλίστ του Τελικού

         3ο κύπελλο: 3ος

 

   Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί αυστηρά την ίδια μέρα, με την ανακήρυξη του Πρωταθλητή. Όπου Πρωταθλητής και νικητές θα αποκτήσουν - πέρα των βαρύτιμων τροπαίων - πλούσια δώρα προσφορά των χορηγών. Οι ετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει για να υποδεχτούμε στο χωριό τους καλύτερους παίχτες της περιοχής και όχι μόνο.

 

  Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα υπάρχει μπουφές και κεράσματα για παίχτες και συνοδούς .

 

Σας ευχαριστούμε πολύ και  καλή διασκέδαση.

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο πρόεδρος

Ιωάννης Τζατζαδάκης

copyright © Δήμος Χερσονήσου