main img main img main img main img main img main img main img main img

Γιορτάζουμε την Άνοιξη

Η Μουσική Σχολή Ωδή, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το WWF Ελλάς, σας καλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, στις 10.30 π.μ. στο Έλος Ποταμού Μαλίων για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα «Χελιδονίσματα».

Τα «Χελιδονίσματα» είναι τα κάλαντα της Άνοιξης, ένα αρχαίο έθιμο που φτάνει ως τις μέρες μας. Είναι το μελωδικό καλωσόρισμα της Άνοιξης που λένε τα παιδιά γυρίζοντας από σπίτι σε σπίτι κρατώντας ένα ξύλινο χελιδόνι που του κρεμούσαν στο λαιμό κουδουνάκια για να συνοδεύουν το τραγούδι τους. 

Στην εκδήλωση, επιστήμονες και ερευνητές θα μυήσουν τα παιδιά στον όμορφο κόσμο των ζώων που απαντώνται στην φύση και ειδικά σε υγροτοπικές περιοχές, ενώ παιδαγωγοί θα φτιάξουν μαζί με τα παιδιά «χελιδόνες» (οργανάκι για τα κάλαντα) και θα μάθουν μαζί τα κάλαντα της Άνοιξης. Στο τέλος, όλοι μαζί θα κατευθυνθούμε στα Μάλια όπου θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα στα δρομάκια του οικισμού. 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι 5 ευρώ και τα χρήματα θα δοθούν στη ΜΚΟ Αγκαλιά, στη Λέσβο για την υποστήριξη οικογενειών προσφύγων και άπορων οικογενειών. Στον χώρο θα γίνεται και συλλογή υλικών/τροφίμων για τους πρόσφυγες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (υπάρχουν ανάγκες για γάζες αποστειρωμένες, επίδεσμοι/ τραύμα-πλαστ, pampers, σερβιέτες, κρέμες συγκάματος, καλτσάκια, κρέμες παιδικές κρύου νερού, μικρές συσκευασίες μπισκότων, φρυγανιών, σταφίδων).


Περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Καλογεράκη, Διευθύντρια Μουσικής Ωδής, τηλ. 2810250175.
Θάνος Γιαννακάκης, συντονιστής προγράμματος Νησιωτικών υγρότοπων, WWF Ελλάς, τηλ. 2810328019, t.giannakakis@wwf.gr
MKO Αγκαλιά, https://www.facebook.com/NGO.Agkalia/?fref=ts

 copyright © Δήμος Χερσονήσου