main img main img main img main img main img main img main img main img

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με ήχο και εικόνα - Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 (Πρώην Αμερικανική Βάση)
Γούρνες Πεδιάδος, ΤΚ 71 500 
ΤΗΛ. 2810 761696

www.mousiko.gr 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

“Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με ήχο και εικόνα» έχει τίτλο η συναυλία που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00 στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

 

Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν τα παραδοσιακά σύνολα του Σχολείου.

 

Με εικόνες  λοιπόν της ελληνικής γης, από την Κρήτη, την Ικαρία, τα Επτάνησα, ως  τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τον Πόντο και την  Κωνσταντινούπολη, και ήχους από παραδοσιακά όργανα, γκάιντες, ταμπουράδες, βιολιά, λαούτα, ντέφια, νταούλια  και νταϊρέδες, το Μουσικό Σχολείο καταγράφει την ηχητική φυσιογνωμία του τόπου μας, του χτες και του σήμερα.

 

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη 

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου είναι ένα πρωτοπόρο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας, το Σχολείο  παρέχει επίσης υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση σε πολλά μουσικά όργανα, μουσική θεωρία, ευρωπαϊκή και παραδοσιακή μουσική, χορωδία, μουσικά σύνολα και ορχήστρα. Διανύοντας τον 16ο χρόνο λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου αναπτύσσει συνεχώς νέες καλλιτεχνικές δράσεις, σημειώνει ακαδημαϊκές διακρίσεις και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο στην πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου