main img main img main img main img main img main img main img main img

Τσικνοπέμπτη με καντάδες στα Μάλια

    Σύλλογος Γυναικών Μαλίων     

    Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων  

    Υπεύθυνη : Κωστούλα Γούντου

    Kιν. : 6983787445

     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων με επικεφαλής το μαέστρο Κο Νίκο Αντωνακάκη, συμβάλλοντας στο πνεύμα της Αποκριάς, θα  αναβιώσει το έθιμο της παλιάς καντάδας, την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2016.

 

Ευχάριστες, νοσταλγικές, παλαιές μελωδίες θα πλημμυρίσουν τα σοκάκια του παραδοσιακού χωριού στα Μάλια με κιθάρες, ακορντεόν και μελωδικές φωνές από τη χορωδία των Μαλίων, που θα παρασύρουν τους κατοίκους , σ’ένα μαγικό ταξίδι με παλιά ακούσματα.

 

Στόχος της Χορωδίας είναι να θυμηθούν τις καντάδες οι παλιοί και να τις ξαναζήσουν αλλά και να τις μάθουν οι νεώτεροι και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης  ν’ανοίξουν τα σπίτια τους, τα παράθυρα, τις πόρτες, να βγουν στα μπαλκόνια, στα σοκάκια και να σιγοτραγουδήσουν με τους  χορωδούς όλα τα παλιά εκείνα τραγούδια που φέρνουν στο μυαλό θύμισες μιας άλλης εποχής.

 

Μετά το τέλος της καντάδας θα ακολουθήσει κέρασμα από τις γυναίκες του συλλόγου στο Παρθεναγωγείο Μαλίων, μακαρόνια με ανθότυρο, διαφόρων ειδών πίτες, σουβλάκια, άφθονο κρασί με μουσική.

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου