ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ReA ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ReA ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έναρξη υλοποίησης του προγράμματος συνεργασίας της Αναπτυξιακής Ηρακλείου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τίτλο: Rea - Refugee Assistance - to livelihoods and employability.

 Βασικό αντικείμενο του προγράμματος είναι η στήριξη αιτούντων άσυλο, αναγνωρισμένων προσφύγων και δικαιούχων προσωρινής προστασίας σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη και την εργασιακή απασχόληση, πάντα με κοινό στόχο την ουσιαστική υποστήριξη και την ανταπόκριση στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που εκτοπίστηκαν από τις πατρίδες τους.

Oι παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν ειδικότερα, την παροχή βοήθειας προς ένταξη του παραπάνω πληθυσμού στην αγορά εργασίας, Info-Point/Helpdesk για πάσης φύσεως ζητήματα και διαδικασίες σχετιζόμενες με άτομα προσφυγικού προφίλ, υποστήριξη αναφορικά με τυπικές διαδικασίες δημοσίων φορέων και εν γένει ζητήματα βιοπορισμού, παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σχετικής με την αγορά εργασίας και την απασχολησιμότητα, ενδυνάμωση προς την κατεύθυνση της αυτονομίας και κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων και τοπικών προσφυγικών κοινοτήτων, καθώς και επιμορφωτικές δράσεις για ωφελούμενους και παρόχους υπηρεσιών.

 Η εξυπηρέτηση του κοινού θα λαμβάνει χώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 - 16:00 στο γραφείο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Τριφύτσου 2, 2ος όροφος, Πλατεία Κορνάρου. Διερμηνεία θα παρέχεται σε Ουκρανικά, Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά και Γαλλικά.

 Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του e-mail anherrea9@gmail.com, καθώς και στο τηλέφωνο 2810 364250.