Διήμερο Συνέδριο στο Αρκάδι 14 & 15 Δεκεμβρίου για τον Σύγχρονο Πολιτισμό της Κρήτης

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, οδηγεί τις πολύμηνες διαδικασίες που εξελίσσονται ένα χρόνο και πλέον προς την ολοκλήρωση τους.


Έτσι υλοποιεί τις δύο βασικές αποφάσεις 150 πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Κρήτη, που είναι προϊόν δεκάδων συναντήσεων, συσκέψεων, διαβουλεύσεων και διεργασιών:

 

α) Την ολοκλήρωση του Καταστατικού Χάρτη Αρχών και Στόχων του Νέου Πολιτιστικού Φορέα της Κρήτης και

β) την διοργάνωση του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Πολιτισμικές Συνιστώσες στην διαμόρφωση του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού».

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στους χώρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου τους οποίους μας παραχώρησε ευγενικά η Μητρόπολη Ρεθύμνου.

 

Οι βασικοί άξονες μέσα από τους οποίους οι ομιλητές αντλούν την θεματολογία τους, έχουν συνταχθεί με σκεπτικό την ανίχνευση και ανάδειξη όλων εκείνων των διαχρονικών στοιχείων που διαμορφώνουν την εικόνα και το επίπεδο του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού καθώς και των συνθηκών ανάπτυξης και λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

Ομιλητές του Συνεδρίου είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, ιστορικοί, πολιτισμολόγοι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, ερευνητές, καλλιτέχνες αλλά και πρόσωπα που ασχολούνται έμπρακτα με το πολιτιστικό κίνημα στην Κρήτη.

 

Οι διαδικασίες τόσο του Συνεδρίου όσο και της ίδρυσης της Παγκρήτιας Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων είναι ανοικτές για όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης.

 

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση υλικών από την δράση των πολιτιστικών Συλλόγων. Παρακαλούνται οι Σύλλογοι που επιθυμούν να παρουσιάσουν έργα τους (βιβλία, ημερολόγια, ντοκιμαντέρ, φυλλάδια εκδηλώσεων, ..)  να το δηλώσουν έως  τις 12/12/2013   στο pepsy.gr η στο 6945290329


 

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι:

Μανώλης Μαρινάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Μανωλίοπουλου Χανίων, μέλος

Γιώργος Χατζηδάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμμου Αποκορώνου, μέλος

Κώστας Σαββάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσού Αμαρίου, γραμματέας

Γιάννης Γιακουμογιαννάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, Αγίου Βασιλείου, μέλος

Λευτέρης Χαρωνίτης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Σεισάρχων, μέλος

Τίτος Κοκολάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Ίνι - Μοναστηράκι, μέλος

Βαγγέλης Μαραγκάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου, πρόεδρος

Άρης Πάγκαλος εκπρόσωπος Δικτύου Πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Νικολάου, μέλος

Κυριακή Αναστασίου εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολής Ιεράπετρας, μέλος

 

Πληροφορίες για το Συνέδριο θα αναρτώνται στο pepsy.gr

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης