ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μείνετε δραστήριοι κατά την διάρκεια του αυτοπεριορισμού λόγω κορωνοϊού

Καθώς νέα κρούσματα κορωνοϊού-COVID-19 συνεχίζουν να εμφανίζονται στην Ευρώπη, πολλά υγιή άτομα καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι με αυτοπεριορισμό.

Στις περισσότερες χώρες, τα κέντρα άθλησης και άλλοι χώροι όπου τα άτομα γυμνάζονται, θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά. Η παραμονή στο σπίτι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόκληση για να παραμείνετε δραστήριοι. Η καθιστική συμπεριφορά και τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την ευεξία και την ποιότητα ζωής των ατόμων.

Ο αυτοπεριορισμός μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόσθετο άγχος και να επιδεινώσει την ψυχική υγεία των πολιτών. Οι τεχνικές φυσικής δραστηριότητας και χαλάρωσης μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι και να συνεχίσετε να προστατεύετε την υγεία σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο Π.Ο.Υ. συστήνει 150 λεπτά μέτριας έντασης ή 75 λεπτά σωματικής άσκησης έντονης έντασης ανά εβδομάδα ή συνδυασμός και των δύο. Αυτές οι συστάσεις μπορούν ακόμη να επιτευχθούν ακόμη και στο σπίτι, χωρίς ειδικό εξοπλισμό και περιορισμένο χώρο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να παραμείνετε ενεργοί και να μειώσετε την καθιστική συμπεριφορά ενώ βρίσκεστε στο σπίτι με αυτοπεριορισμό: