16 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στα προγράμματά του για την Προαγωγή της Υγείας, έχει συμπεριλάβει από το 2018 και δράσεις για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών – Αιμοποιητικών Κυττάρων. Περισσότεροι από 40 Δήμοι μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ έχουν γίνει συνεργαζόμενα κέντρα με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Με τις δράσεις που έχουν αναπτύξει και την εγγραφή χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών που έχουν πραγματοποιήσει στο Εθνικό (ΕΟΜ) αλλά και στο Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) , έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην προαγωγή της υγείας, του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ και φέτος μαζί με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, θέλοντας θα αναδείξει την σημασία της εθελοντικής προσφοράς και το μεγαλείο του να δίνεις ελπίδα και ζωή. Το ίδιο μπορεί να κάνει και όποιος Δήμος ενδιαφέρεται κάνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορά στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στο έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. (www.oramaelpidas.gr)