Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου, με την παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζαχαριουδάκη Κωνσταντίνου, η παράδοση πακέτου της «Προίκας του μωρού» σε δικαιούχο μέλλουσα μητέρα ωφελούμενη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) στον Δήμο Χερσονήσου.

   Ενημερωτικά, ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στη δράση της Περιφέρειας Κρήτης υπερτοπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού», στα πλαίσια του Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των γυναικών του Δήμου Χερσονήσου και ως δικαιούχοι κρίνονται οι μέλλουσες μητέρες οι οποίες πρόκειται να γεννήσουν κατά το έτος 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ).

   Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Επίσης, η δράση πρόκειται να συμβάλει  στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες, διασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξη των παιδιών.

   Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής, καθώς και εξοπλισμό που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του κατά τους πρώτους μήνες της ανάπτυξης του μωρού. Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

   Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι μέλλουσες μητέρες - ωφελούμενες του ΚΕΑ που θα γεννήσουν το έτος 2022 θα μπορούν για κλείσιμο ραντεβού να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 28973-40045 (κα Ιατράκη) και 28973-40075 (κα Γκιζοπούλου).

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΓΚΟΣ