main img main img main img main img main img main img main img main img

Συγχώνευση Ειρηνοδικείου Χερσονήσου

Χερσόνησος,  4 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΘΕΜΑ: Συγχώνευση Ειρηνοδικείου Χερσονήσου


Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Δήμαρχος Χερσονήσου, αναφορικά με την προτεινόμενη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Χερσονήσου με αυτό του Ηρακλείου, όπως ορίζεται στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ήδη κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, στο αρμόδιο τμήμα του    Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για νομικοτεχνική επεξεργασία.

 

Είναι σαφής και προφανής  ο στόχος αυτής της συγχώνευσης των 301 Ειρηνοδικείων σε 150. Επιδιώκεται η εξοικονόμηση πόρων.

 

Η περίπτωση όμως του Ειρηνοδικείου Χερσονήσου καμία σχέση δεν έχει με τα υπόλοιπα και συγκεκριμένα:

  1. Είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα και η δραστηριότητα του στην πιο ανεπτυγμένη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.
  2. Η εύρυθμη λειτουργία της περιοχής θα διασαλευτεί με τη συγχώνευση του και οι υποθέσεις του πταισματοδικείου που συνδέονται με πολλές επιχειρήσεις της περιοχής θα καθυστερούν, πλέον, πάρα πολύ για την εκδίκαση τους.
  3. Το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Ειρηνοδικείο είναι ιδιόκτητο του ΤΑΧΔΙΚ και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Χερσονήσου, δωρεάν, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
  4. Η οικονομική συνεισφορά  του Δήμου Χερσονήσου στο ΑΕΠ της χώρας είναι σημαντική και στα πλαίσια της συνταγματικής πρόβλεψης, η πολιτεία οφείλει να προωθεί και να διατηρεί την εξυπηρέτηση των πολιτών μας με τη λειτουργία διοικητικών δομών.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμαρχος Χερσονήσου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και έχει εισάγει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στη Συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2012.

copyright © Δήμος Χερσονήσου