Κατάθεση πρότασης του Δήμου Χερσονήσου για ανέγερση και εξοπλισμό κτηρίου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στα Μάλια

 

 

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ

 

 

Χερσόνησος, 17 Ιανουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Κατάθεση πρότασης του Δήμου Χερσονήσου για ανέγερση και εξοπλισμό κτηρίου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στα Μάλια

 

Κατατέθηκε, χθες, 16 Ιανουαρίου 2013 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στην πρόσκληση 80 του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, η πρόταση εκ μέρους του Δήμου Χερσονήσου με τίτλο «Ανέγερση και Εξοπλισμός Κτηρίου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στον Οικισμό Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου».


 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.000 € και η χρονική διάρκεια υλοποίησης την πράξης είναι 24 μήνες μετά την έγκριση του έργου.

 

Η μελέτη της πρότασης συντάχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Χερσονήσου, ενώ την αρχιτεκτονική μελέτη εκπόνησαν ο Αρχιτέκτων και Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Νικόλας Βαϊλάκης και οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί της υπηρεσίας του Δήμου Χερσονήσου.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της μελέτης σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί επίτευγμα και στο σημείο αυτό θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τους κκ Μαστοράκη Ιωάννη, Αντιδήμαρχο ΔΤΥ, Φιλιππάκη Κων/νο π. Αντιδήμαρχο ΔΤΥ και την κ. Μαρία Πιταρίδη, Προϊσταμένη της ΔΤΥ του Δήμου Χερσονήσου.


Στην παρούσα οικονομική συγκυρία η ανάγκη για ύπαρξη δημόσιας υποδομής φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας που να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις είναι επιτακτική. Η συγκεκριμένη υποδομή φροντίδας θα φιλοξενεί έως και 75 παιδιά και θα λειτουργεί σε τρία τμήματα προσφέροντας δημόσια φροντίδα για τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων στο Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Μαλίων.


Επίσης η  ανέγερση της νέας κτηριακής υποδομής θα δημιουργήσει 3 νέες θέσεις εργασίας στο Ν.Π.Δ.Δ. (2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων και 1 ΥΕ Τραπεζοκόμων), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με αυτοχρηματοδότηση από το ΝΠΔΔ και δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.»

 

 

KATOΨΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ