main img main img main img main img main img main img main img main img

Συνεργασία Δήμου Χερσονήσου με Wikipedia για καλύτερη προβολή και ενημέρωση των χρηστών

Χερσόνησος, 29 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Συνεργασία Δήμου Χερσονήσου με Wikipedia για καλύτερη προβολή και ενημέρωση των χρηστών

 

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι μία πολυγλωσσική δικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου. Το όνομα Wikipedia είναι μια σύνθετη λέξη από τις λέξεις wiki (ένα είδος συλλογικού ιστότοπου) και εγκυκλοπαίδεια. Τα λήμματα της Βικιπαίδειας παρέχουν συνδέσμους που οδηγούν τον χρήστη σε σχετικές σελίδες με επιπλέον πληροφορίες.

 

Η Βικιπαίδεια είναι από τους πιο δημοφιλείς δικτυακούς τόπους στην Ελλάδα. Η Αγγλική Wiki­pedia δέχεται κάθε μήνα 3.5 εκ επισκέπτες από την Ελλάδα, ενώ η Ελληνική Wikipedia έχει 2 εκ. επισκέπτες τον μήνα.

 

Ο Δήμος Χερσονήσου αντιλαμβανόμενος την ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για διαδικτυακές πηγές μόρφωσης και ενημέρωσης εγκαινιάζει μία νέα δράση συνεργασίας με την Wikipedia. Στο επόμενο διάστημα ο Δήμος θα ενημερώσει σταδιακά τις σελίδες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τις επί μέρους περιοχές ολόκληρου του Δήμου, καθώς και των σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής μας με νέα κείμενα και φωτογραφίες. Σκοπός η καλύτερη προβολή και ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών σε ότι αφορά τον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Κρήτης. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει αρχικά από την ελληνική έκδοση του Wikipedia με στόχο να επεκταθεί στην συνέχεια και στην αγγλική έκδοση.

 

 


 

copyright © Δήμος Χερσονήσου