ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ολοκλήρωση έργων παράκαμψης Μαλίων» ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Ολοκλήρωση έργων παράκαμψης Μαλίων» ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ.

 

            Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12.00 π.μ., στα γραφεία της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ ,υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για την ολοκλήρωση «Έργων παράκαμψης Μαλίων» του Β.Ο.Α.Κ. στο Νομό Ηρακλείου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.500.000,00 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υ.Α.ΑΝ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ε.Τ.Π.Α.

 

            Μετά τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού στις 3 Μαΐου 2012, η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία «Κ/Ξ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.». Η συνολική κατά την προσφορά συμβατική δαπάνη του έργου είναι 6.620.350,08 ευρώ (με Φ.Π.Α.) με μέση τεκμ. έκπτωση 12,01%. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δεκαοκτώ (18) μήνες.

 

            Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

  • Κατασκευή των κλάδων εισόδου – εξόδου του ημικόμβου Μαλίων από την Ν.Ε.Ο. από και προς Μάλια – Κράσι – Οροπέδιο Λασιθίου περί την Χ.Θ. 8+050 της μελέτης.
  • Κατασκευή του τεχνικού διευθέτησης ρέματος περί την Χ.Θ. 7+990 – ανοικτός και κλειστός αγωγός για την διέλευση των ραμπών, κλειστός οχετός ομβρίων Μαλίων.
  • Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στους κλάδους.
  • Πλήρης κατασκευή ήτοι χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση (πινακίδες – στηθαία) στα παράλληλα έργα της αρτηρίας (Ομάδα Α, κλάδοι 2 & 3, Ομάδα Β, Κλάδοι 5, 7 & 8 – Ομάδα Γ, όλοι οι κλάδοι ήτοι 1,2 & 3). Το συνολικό μήκος των ανωτέρω παράπλευρων οδών ανέρχεται σύμφωνα με τη μελέτη  σε 3.626,97 m.
  • Κατασκευή αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα μεταξύ των Χ.Θ. 7+150 έως Χ.Θ. 8+400.

·    Ηχοπετάσματα πλησίον κτισμάτων Δ.Δ. Μαλίων.