ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για τον θάνατο του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη

Χερσόνησος, Πέμπτη 13/12/2012

 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για τον θάνατο του

Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη

 

Ο Δήμος Χερσονήσου με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βαγγέλη Κελαράκη.

 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θρηνεί όλη η Κρήτη για τους «εκλιπόντες-πεσόντες» που μαζί με τους συναδέλφους τους, έδιναν καθημερινή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες δουλειάς, με τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους,  το πραγματικό λειτούργημα της διάσωσης της ανθρώπινης ζωής.  

 

Είναι ασύλληπτο στον ανθρώπινο νου για το τι έφταιξε και η μοίρα επεφύλασσε αυτό το τόσο πρόωρο, τραγικό και άδικο τέλος για τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Βουρβαχάκη… Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθύτατη οδύνη μας…

Η προσφορά του στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση και στη διάσωση είναι γνωστή χρόνια τώρα.


Η πολυετής συνεργασία μας μαζί του ήταν πάντοτε άριστη, άψογη και ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από την εκπαίδευση εθελοντών πολιτών και στα σχολεία του δήμου μας στην «βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση» και «επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα», υποστήριξε τον δήμο μας με συνεχές ενδιαφέρον, ιδιαίτερη προθυμία και εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα του, κάθε φορά που χρειαζόταν η ανάλογη προσφορά του ίδιου και των αξιόλογων συνεργατών του.


Μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια.


Όλοι μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής, στην παρακαταθήκη που μας αφήνει για την ενίσχυση της προσπάθειας πρόληψης των ατυχημάτων, ιδιαίτερα των αυτοκινητιστικών, αλλά και για την στήριξη της εκπαίδευσης των πολιτών στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Κρήτης ήταν από τους ανθρώπους που πάλεψαν για την ανάπτυξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Καθιέρωσε το ΕΚΑΒ Κρήτης σε διεθνές επίπεδο ως πρότυπο Κέντρο, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.  


Ο χαρακτηρισμός «αναντικατάστατος» δεν θα ήταν υπερβολή, διότι με τον άδικο χαμό του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του.

 

Με το ξεχωριστό του ήθος, την δυναμική του προσωπικότητα και πάντα με χαμόγελο, είχε την μοναδική ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους. Συνεχώς στην πρώτη γραμμή, προσπάθησε όσο λίγοι για την καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας, ενώ στις προτεραιότητές του ήταν η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που για την Κρήτη αποτελεί πραγματική μάστιγα..


Τραγική ειρωνεία: ..Η άδικη μοίρα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο δυστύχημα.. πάνω στο υπηρεσιακό καθήκον, χάνοντας τη ζωή, για την οποία τόσο πάλεψε μέσα από τις απειράριθμες διασώσεις του και μέχρι και την τελευταία του στιγμή βοηθούσε τον τραυματία συνάδελφό του να απεγκλωβιστεί.


Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, μα και τους συναδέλφους του και ευχόμαστε η χάρη του Θεού να τους βοηθήσει στη μεγάλη δοκιμασία που περνούν.

 

Η συνεισφορά του θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.