ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Χερσόνησος, 27 Μαΐου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

       Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου, που αναδεικνύουν την εμφανή έλλειψη αστυνόμευσης στον οικισμό Γουρνών τόνισε:

 

      «Η αγωνία και η αγανάκτηση των κατοίκων είναι δικαιολογημένη, γιατί η κατάσταση των διαρρήξεων, μικροκλοπών και της εν γένει παραβατικότητας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.  Οι κάτοικοι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και ανήμποροι να αντιδράσουν, αφού η έλλειψη της αστυνόμευσης είναι εμφανής και διάχυτη.

 

      Επανειλημμένως ο κ. Δήμαρχος έχει αναφερθεί προφορικώς και εγγράφως στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως και την αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου για την ελλιπή  αστυνόμευση, που κυρίως οφείλεται στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, την ανυπαρξία μέσων και τον ξεπερασμένο σχεδιασμό και οργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και έχει ζητήσει μάλιστα την άμεση λήψη δραστικών μέσων.

 

      Πρόσφατα με αφορμή το περιστατικό του τραυματισμού του νεαρού Ρώσου,  ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση πολλών και ειδικών προβλημάτων, που απασχολούν τις τουριστικές περιοχές.

 

      Μάλιστα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και το σχεδιασμό της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου επίκειται συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηρακλείου.»