Επίσκεψη Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη στη Δημοτική Ενότητα Μαλίων

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης επισκέφτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012 τη Δημοτική Ενότητα Μαλίων, συνοδευόμενος από τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κατσαμποξάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Κώστα Φιλιππάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων κ. Εμμανουήλ Αργυράκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μοχού κ. Αδάμ Χατζάκη και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξέταση διαφόρων τοπικών προβλημάτων και συγκεκριμένα η αυτοψία για την επίσπευση των διαδικασιών για την ωρίμανση συγκεκριμένων έργων που αφορούν τους παραλιακούς οικισμούς της Ενότητας Μαλίων και Σταλίδας.

 

Συγκεκριμένα για τα Μάλια συζητήθηκαν τα παρακάτω:

α) Αναγνώριση και διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. Αυτοψία σε συγκεκριμένα οικόπεδα του Δήμου.

β) Ενημέρωση για την τεχνική μελέτη καθαίρεσης, ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Ελ. Βενιζέλου. Αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων που δημιουργούνται με τις στάθμες παρόδιων ιδιοκτησιών. Συζήτηση για τα δεδομένα και τη φιλοσοφία της μελέτης στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας.

γ) Εξέταση συγκεκριμένων χώρων και θέσεων για την έναρξη των διαδικασιών εκπόνησης τεχνικής μελέτης για την ανέγερση Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.

 

Για τον οικισμό της Σταλίδας συζητήθηκαν θέματα, όπως

α) Η αγορά οικοπέδου για την άμεση εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, με σκοπό τη διάνοιξη οδικής αρτηρίας η οποία θα ανακουφίσει και θα διευκολύνει την προσπελασιμότητα σε κεντρικά οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής.

β) Η συζήτηση και η κατάληξη για τον τρόπο απόδοσης στην κοινή χρήση τμήματος γης, από ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, με στόχο τη διάνοιξη κάθετης οδού, που θα συνδέσει παραλιακά την περιοχή  «Ψαρόλακου»

γ) Ενημέρωση του κ. Δημάρχου από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Μαν. Διαμαντάκη για την εξέλιξη και πρόοδο των έργων αποχέτευσης και ομβρίων που εκτελούνται αυτή τη χρονική περίοδο στην περιοχή.